La federació d’Indústria de la UGT denuncia el grup carni Jorge per cessió il•legal de 400 operaris

El sindicat afirma que els treballadors són cedits a l’empresa matriu sense que tinguin ni organització pròpia ni estructura diferenciada, a la planta de Mollerussa

Redacció
 
 
 
Plaça Ajuntament de Mollerussa, font: Ivan Miró Wikipèdia

Plaça Ajuntament de Mollerussa,     font: Ivan Miró Wikipèdia

La federació d’Indústria de la UGT (FICA-UGT) ha presentat una denúncia a la Inspecció de Treball contra les empreses mercantils Axparia Trade i The Fortune Pig, i contra el Grupo càrni Jorge al qual pertanyen, per cessió il·legal de 400 treballadors al centre de treball que té a Mollerussa.

El sindicat considera que les dues societats estan afavorint una subcontractació fraudulenta perquè tot i l’aparença d’una veritable relació mercantil entre dues empreses amb entitat i existència reals, cap de les dues no tenen organitzacions diferenciades, organitzacions pròpies, activitats separades ni plantilles independents. El sindicat afirma, en un comunicat que “tot el personal d’Axparia Trade està sota les ordres i la dependència jeràrquica de personal de The Fortune Pig, societat a la qual es limita a subministrar-li la mà d’obra.  A tall d’exemple, l’empresa Axparia Trade no ha realitzat una valoració de riscos en els llocs de treball perquè validen la valoració efectuada per The Fortune Pig”.

Cal recordar que les empreses, objecte de la denúncia, es van crear després d’un acord amb CCOO per integrar treballadors de falses cooperatives a l’estructura del Grupo Jorge. UGT no va firmar aquest pacte, i n’és critica. A més, UGT va presentar denúncia contra Axparia Trade basant-se en el fet que l’empresa havia acomiadat fins a 20 treballadors de Mollerussa, alguns dels quals formava part de les llistes del sindicat per escollir el comitè d’empresa.

Eleccions sindicals

Tot i que la denuncia segueix el seu tràmit, finalment es van fer eleccions sindicals a la factoria del Pla d’Urgell i la majoria del comitè escollit va ser de la UGT de Catalunya.

Les empreses Jorge, The Fortune Pig i Axparia Trade, segons la UGT,   vulneren l’article 43 de l’Estatut dels Treballadors que estableix que la contractació de treballadors per cedir-los temporalment a una altra empresa només pot efectuar-se a través d’empreses de treball temporal adequadament autoritzades en els termes legalment establerts.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*