Els conductors de VTC també es concentren a la Diagonal per contrarestar la pressió dels taxistes

La protesta dels taxistes s'embruta amb agressions a conductors de vehicles de lloguer i a periodistes que cobrien els fets,. Les organitzacions del sector es desvinculen de la violència

Redacció
 
 
 
Els taxis encara bloquejaran unes hores la Gran Via de Barcelona foto: Tomeu Ferrer

Els taxis bloquegen part de la Gran Via de Barcelona     foto: Tomeu Ferrer

El conflicte del sector del taxi s’enverina. Els xofers dels vehicles amb conductor (VTC) han respost a la mobilització dels taxistes iniciada divendres passat, ocupant part de l’Avinguda Diagonal de Barcelona. El moviment s’ha fet com a protesta davant de la reunió entre representants de la Generalitat i del sector del taxi, a la que no han estat convidades les empreses de VTC. Aquesta no és més que una nova mostra de la tensió que es viu als carrers de Barcelona.

Divendres es van agredir conductors de VTC i dissabte al matí els qui han rebut han estat periodistes, com el redactor del diari el País, que cobria la informació. La policía va fer set detencions entre els taxistes que protestaven. Élite Taxi s’ha desvinculat de la violència.

Negociació

Al mateix temps que es produïa la segona concentració es feia la reunió al departament de Territori i Sostenibilitat. Aquest organisme ha tornat a convocar els taxistes després que els de l’entitat Élite abandonessin la reunió en conèixer la proposta de la Generalitat consistent a limitar a 15 minuts el temps d’antelació el que els usuaris hauria d’avisar si volien cridar un VTC, aquest punt el recolliria la normativa de la Generalitat. Els taxistes reclamaven un període molt més llarg entre l’avís i el servei, entre 12 i 6 hores, segons les versions.

Davant la protesta dels taxistes, el conseller Damià Calvet, explicava que els 15 minuts proposats per la Generalitat podrien completar-se en normatives locals o supramunicipals i que la proposta era un punt de partida.

El fet que a Barcelona hi hagi dues concentracions de vehicles afecta el transport públic en àmbits d’especial sensibilitat com són l’aeroport i altres indrets d’interès turístic.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*