Campanya informativa de CCOO‌ al cor del consum a Barcelona sobre la situació laboral del sector tèxtil i la confecció

El sindicat reivindica que qualsevol acord al sector reculli els principis del pacte estatal firmat amb la CEOE: que cap salari estigui per sota dels 14.000 euros

Redacció
 
 
 
Imatge de la manifestació dels treballadors del tèxtil a Sabadell foto: CCOO

Imatge de la manifestació dels treballadors del tèxtil a Sabadell foto: CCOO

El sindicat CCOO iniciarà dimarts, 15 de gener una campanya informativa sobre la situació del sector del tèxtil i la confecció. L’acció afectarà el mateix cor del consum d’aquests productes: El Passeig de Gràcia fins al carrer dels Arcs, passant pel Portal de l’Àngel.

Segons una nota pública del sindicat, concretament de la federació d’indústria, “delegades i delegats del sector del tèxtil i la confecció repartiran informació a la ciutadania sobre la situació en la qual la patronal i la UGT han deixat a milers de treballadores i treballadors amb el conveni extraestatutari que van signar en minoria la tardor passada, i que ha fet decaure el conveni normatiu estatutari que hi havia des de fa dècades”.

Un dels elements que més ha indignat els membres de CCOO‌és que l’acord firmat no compleix un dels requisits fruit del pacte estatal entre els sindicats majoritaris i patronals: que tots els treballadors cobrin com a mínim 14.000 euros a l’any.

També s’informarà sobre el que hi ha darrere del glamour de les passarel·les i els grans dissenyadors i dissenyadores, i que ho mantenen ocult: salaris baixos i despotisme de les grans firmes; situació agreujada per l’incompliment  de l’Acord per a l’Ocupació i  la Negociació Col·lectiva (AENC).

L’acció es durà a terme simultàniament a les principals ciutats de l’Estat, i acabarà amb la lectura d’un manifest en favor de la recuperació del conveni sectorial, i en la lluita contra la precarietat i la bretxa salarial.

El mateix sindicat convocant ha realitzat ja algunes accions com una concentració a Ontinyent de 2.500 sindicalistes contra l’acord extraestatutari firmat al tèxtil.

El sector tèxtil a l’Estat espanyol és l’escenari d’una pugna vinculada a la firma entre les patronals, Agrupació Espanyola del Gènere de Punt, Ateval, APOYFIDE, Intertèxtil, Fedecon, Texfor i UNIFAM i la Unió General de Treballadors d’un pacte d’eficàcia limitada, que preveu una pujada salarial del 2% el 2018, i del 2% el 2019, i de l’1,8% el 2020 cosa que CCOO considera insuficient perquè troba que perllonga els baixos salaris en aquest sector i la sensació de precarietat.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*