Acte a CCOO‌ de Catalunya per reclamar la llibertat dels presos i exiliats polítics catalans

Els organitzadors de l’esdeveniment, en el que ha pres la paraula, Javier Pacheco, són el col·lectiu d’afiliats del sindicat partidaris de la independència i la República catalana

Tomeu Ferrer
 
 
 
Intervenció de Javier Pacheco a l'acte sobre els presos polítics catalans

Intervenció de Javier Pacheco a l’acte sobre els presos polítics catalans

El secretari general de CCOO‌ de Catalunya, Javier Pacheco ha reclamat l’alliberament dels presos polítics catalans i el retorn dels exiliats i una sortida política a un problema polític. Ha reclamat també que s’estableixin ponts de diàleg entre les diverses posicions que es donen a Catalunya que permetin avançar en solucions democràtiques al contenciós polític actual. Ho ha fet recordant els senyals d’identitat del sindicat, vinculats a la lluita per la democràcia el catalanisme i a la diversitat democràtics. Ha fet esment també a les situacions personals de les persones que pateixen presó o estan fora de Catalunya, tot mostrant la seva solidaritat personal.

D’acord amb l’esperit antirepressiu de l’acte, Pacheco s’ha solidaritzat amb l’actor Willy Toledo que ha estat processat per haver-se ‘cagat en déu’, tot repetint aquesta frase feta.

Reclamen la retirada de denúncies a Girona

Pacheco ha recordat que el desembre del 2017 CCOO de Catalunya va fer públic un dictamen jurídic que deia amb claredat que els dirigents polítics empresonats no podien ser perseguits pels delictes de rebel·lió i sedició i que per tant la presó preventiva que els apliquen no té sentit. Al mateix temps, aprofitant l’avinentesa ha criticat la Generalitat a la qual ha reclamat que retiri de la demanda contra estudiants i una representant de CCOO de Girona a les quals s’acusa de concentrar-se davant la universitat per la qual cosa fiscal els demana fins a 8 mesos de presó.

Familiars dels presos polítics catalans foto: Indepes CCOO

Familiars dels presos polítics catalans foto: Indepes CCOO

L’acte ha estat presentat per Carles Bertran del col·lectiu de sindicalistes per la independència i la República catalana, un grup d’afiliats i dirigents de CCOO de Catalunya. Aquest sindicat, segons una enquesta interna, té un 40%‌ d’afiliats partidaris de la independència i un 42‌% que aposten per la federació i percentatges inferiors partidaris d’altres solucions polítiques a la relació entre Catalunya i Espanya.

Intervencions de familiars i amics
L’acte ha comptat amb intervencions de Diana Riba, esposa de Raül Romeva; Francesc Riera, cunyat d’Oriol Junqueras; Pep Navarro, cosí de Jordi Cuixart; Xavier Sánchez, germà de Jordi Sánchez. A més s’han llegit cartes de Tamara Carrasco, activista acusada de terrorisme per l’Audiència Nacional i Carme Forcadell la presidenta del Parlament empresonada preventivament.

En tots els casos s’ha posat en relleu el fet que no es reivindiquen tant els objectius polítics independentistes com les llibertats democràtiques que estan en perill fruit de l’onada repressiva que va seguir a una primera onada que va afectar els sindicalistes.
Fa uns dies UGT de Catalunya, que ha enviat una delegació a l’acte, ja va fer un acte semblant en el qual es demanava amb força la llibertat de qui havia estat secretària general del sindicat a les terres de Girona, Dolors Bassa, més tard escollida consellera de Treball.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*