Vuitena jornada de vaga al Metro de Barcelona davant la falta d’acostaments entre empresa i sindicats

Les reunions per aconseguir una mediació realitzades durant la setmana passada no han donat resultats, continuaran dimarts

Redacció
 
 
 
El Metro de Barcelona és clau en la mobilitat de la zona metropolitana foto: UGT

El Metro de Barcelona és clau en la mobilitat a la zona metropolitana foto: UGT

Nova jornada de vaga al metro de Barcelona. És la vuitena des que es van trencar les negociacions oficials. El comitè de vaga crida a les aturades per tal que el pròxim conveni del transport subterrani de Barcelona inclogui els punts que els treballadors consideren imprescindibles.

Les aturades són de dues hores per torn, com s’han fet durant la resta de jornades de vaga: de les 7.00 a les 9.00 hores; de les 16.00 a les 18.00, i de les 20.30 a les 22.30, amb serveis mínims del 40% a les hores punta del matí i la tarda, i del 20% en l’última aturada.

La vaga es produeix després que les reunions amb la Generalitat per aconseguir una mediació efectiva, realitzades durant l’última setmana no han suposat avanços en la negociació, i que la mediació ha tornat a citar a ambdues parts per a una reunió aquest dimarts, segons fonts sindicals.

La direcció de TMB ha recordat que l’oferta amb els serveis mínims serà insuficient per absorbir la demanda habitual a les franges afectades, per la qual cosa recomana als ciutadans cercar mitjans alternatius i planificar els desplaçaments.

Gerència de Metro i la plantilla negocien el conveni col·lectiu des de la tardor del 2015, moment des del qual els treballadors han convocat diverses diades de vaga, coincidint algunes amb grans esdeveniments, com el Mobile World Congress del 2016 i el festival Primavera Sound del mateix any.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*