Vodafone-Ono redueix el pla de baixes de 1.297 a 1.159

Es mantenen les diferències amb els sindicats sobre l'abast de l'ERO, la voluntarietat i respecte a millores per a la plantilla que resti

Redacció
 
 
 
concentració de treballadors de vodafone-ono

concentració de treballadors de vodafone-ono

La negociació oberta entorn de l’Expedient de Regulació d’Ocupació de l’ERO presentat per Vodafone i Ono, que implicava la supressió de 1.297 llocs de treball, dels quals 102 correspondrien a Catalunya, ha registrat una lleugera variació. L’empresa accepta una reducció de 83 persones de les 805 extincions de contractes previstes inicialment per ONO i 55 de les 492 extincions de Vodafone. Per tant, la reducció resultant seria en les dues empreses de 138 persones, segons Prudencio Colmenero, secretari del sector de comunicacions de la UGT de Catalunya.

La proposta de l’empresa és fruit de la negativa dels representants de la plantilla a acceptar la reducció de personal inicial. A més, els sindicats reclamen que les baixes, que voldrien que fossin les mínimes possibles, fossin voluntàries. En aquest sentit, l’empresa ha plantejat que els treballadors dels departaments afectats per les retallades tindrien set dies per inscriure’s a la llista de voluntaris per plegar. Però hi ha altres peticions sindicals sense resposta, com la que reclama que no es desplacin territorialment treballadors de forma forçada. També es demana la millora significativa del sistema de prejubilacions proposat i que hi hagi indemnitzacions que tinguin com a punt de partida les pactades a l’ERO anterior.

Un altre punt que no ha aconseguit una resposta de la direcció de les societats de telecomunicacions és l’exigència sindical de què no s’apliquin retallades en àrees on actualment hi ha un gran nombre de treballadors i empreses externes que fan les feines que haurien de desenvolupar els treballadors propis.

Les fonts sindicals consideren que la negociació a hores d’ara estan estancades. Mentrestant s’intenta negociar també com quedaran els treballadors que no quedin inclosos en els expedients de regulació d’ocupació. En especial respecte a les condicions laborals de la plantilla. Sobre aquest punt, l’empresa ha presentat algunes millores en l’assegurança mèdica en referència a fills i cònjuge d’ambdues plantilles, a més, el retorn al sistema d’incentius de fa dos anys.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*