Vall Companys inicia encerclada per les denúncies la regularització de treballadors de falses cooperatives

El grup alimentari català, entre els multats a Aragó amb 3,5 milions per la inspecció de Treball

Tomeu Ferrer
 
 
 
iquet davant de l'escorxador de pollastres Milsa de Lleida

iquet davant de l’escorxador de pollastres Milsa de Lleida

Vall Companys és una de les empreses que han estat multades per la inspecció de treball d’Aragó per utilitzar treballadors procedents de falses cooperatives com Servicarne en els seus escorxadors. En concret, la darrera actuació ha consistit en una multa de 3,5 milions d’euros per haver treballat amb 270 falsos cooperativistes. D’aquesta quantitat, 2,7 milions els hauria de pagar Vall Companys. La sanció es vincula amb l’abonament de les quotes no satisfetes a la Seguretat Social dels darrers quatre anys. El cas no està tancat i podria afectar unes 50 empreses situades a 20 províncies, segons publica El Periódico de Aragon.

Vall Companys és un grup empresarial que va nàixer a les comarques de Lleida. En aquest territori també té escorxadors, com el d’aus situat a prop de la capital del Segrià. Aquesta instal·lació ha passat per diverses mans, cosa que li ha fet canviar de nom. Tradicionalment es deia Milsa i ara el gestiona una societat de nom Escorxadors del Segrià, SL, que segons Antonio Rodríguez, secretari general de la FICA-UGT a Lleida, és del grup Vall Companys.

«Nosaltres havíem presentat diverses denúncies i sabem que en alguns casos l’empresa ha rebut sancions, que ha recorregut», Afirma Rodríguez. No obstant això, UGT de les terres de Lleida considera que la pressió exercida a partir de les denúncies ha fet que les empreses, voluntàriament o a la força iniciïn moviments de regularització dels treballadors de les falses cooperatives i els falsos autònoms amb què funcionaven per reduir costos. Així «hem vist que alguns treballadors de cooperatives els passen a empreses filials que creen expressament, que, no obstant suposar una millora, no tenen la mateixa qualitat laboral que si treballessin directament en la plantilla de les empreses principals». UGT va denunciar que només a les comarques de Lleida 1 de cada 6 treballadors del sector carni depenia de falses cooperatives.

A la comarca d’Osona, el grup carni aragonès, Jorge, ha arribat a un acord amb la Generalitat i CCOO consistent a regularitzar la situació laboral de 1.600 treballadors de falses cooperatives.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*