Valeo es compromet a no prendre mesures forçoses en el seu procés de sortida de Martorelles

L'empresa allarga la seva marxa de la ciutat vallesana fins a setembre de 2016 i planteja mecanismes com prejubilacions i recol·locacions, mentre busca altres empreses que mantinguin l'activitat a la planta

Redacció
 
 
 
Treballadors de Valeo amb pegatines reivindicatives

Treballadors de Valeo amb pegatines reivindicatives

Les negociacions entre els representants sindicals de Valeo i la direcció de la societat avancen en la línia d’evitar situacions tenses. En la segona sessió negociadora convocada després que l’empresa es comprometés a no aplicar l’ERO que feia possible el trasllat de la planta de Martorelles a Saragossa, s’han assolit acords parcials. Sense que això canvii la intenció de la companyia de endur-se la producció a la capital aragonesa.

Els pactes parcials fan referència a que Valeo no aplicarà mesures forçoses en el procés actual. Això vol dir que no s’obligarà ningú a marxar de la seva actual ubicació laboral. Valeo també ha plantejat la possibilitat de fer prejubilacions dels treballadors que tinguin a partir de 56 anys, complementant la prestació fins al 85% del salari, i no descarta compensacions en els casos de trasllat. A més, garanteix el pagament de les indemnitzacions pactades encara que hi hagi una empresa que porti activitat a la planta de Martorelles.

Finalment, en la reunió de divendres, Valeo

ha decidit ampliar la continuïtat de l’activitat productiva de Martorelles fins al 30 de setembre de 2016, per tal de facilitar el procés de reindustrialització de la planta vallesana. En aquest sentit, ha contractat els serveis d’una empresa de recol·locació, que la setmana que ve participarà en les reunions per explicar aquest procés.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*