Valeo, conflicte i utilitat sindical

Aconseguir canviar la posició de l’empresa ha estat possible perquè la unitat de tota la plantilla i del comitè d’empresa, amb organització i compromís dels seus representants al voltant d’uns objectius clars i concrets

Joan Carles Gallego
 
 
valeonosecierra

valeonosecierra

El conflicte de Valeo es va iniciar el passat 23 de juliol arran de l’anunci per part de la direcció de l’empresa del trasllat de la producció de Martortelles a Saragossa. Era una clara amenaça a l’ocupació de 250 persones en la planta de Martorelles, incomplia compromisos anteriors de l’empresa de garantir activitat i ocupació durant els pròxims anys i no es justificava per causes econòmiques o de producció. S’iniciava així un dels conflictes laborals i sindicals més importants dels darrers anys. Els ja 82 dies d’una vaga indefinida encara viva i un campament a la porta de la planta per impedir-ne el desmantellament, posa a prova la capacitat de resposta, organització i mobilització dels treballadors i treballadores de Valeo.

El procés de mobilització ha estat liderat pel comitè d’empresa, amb majoria de CCOO, que ha comptat en tot moment amb el suport (organitzatiu, jurídic, logístic i institucional) del sindicat. Penetrar l’opinió pública i moure’s en les xarxes socials ha complementat el propi treball dels delegats i delegades sindicals per despertar la solidaritat de milers i milers de ciutadans que s’han identificat amb els 250 treballadors i treballadores. Aquests, i les seves famílies, eren noves víctimes d’una decisió empresarial que, emparada en la reforma laboral més regressiva del darrer període democràtic al nostre país, els deixava a la intempèrie.

CCOO va plantejar ja en el primer moment la bateria reivindicativa per solucionar el conflicte: que l’empresa retirés el procediment administratiu obert i negociar un seguit de mesures industrials, laborals i socials per garantir activitat, ocupació i sortides no traumàtiques si fos el cas. Eren propostes oposades que s’oposaven al trasllat de tota la plantilla a Saragossa o el seu acomiadament, que era el que plantejava l’empresa i que s’acollia a la reforma laboral  per fer-ho sobre la base de 20 dies per any treballat amb el topall d’una anualitat.

La digna lluita del col·lectiu de treballadors i treballadores ha assolit una primera victòria, justa: reobrir la negociació i retirar el procediment administratiu de trasllat. Tanmateix, però, el conflicte no ha acabat i per això tant CCOO, el comitè d’empresa i el conjunt de la plantilla, mantenen la vaga indefinida per seguir exigint a la multinacional la resposta a les reivindicacions plantejades: solucions Industrials, laborals i socials.

Aconseguir canviar la posició de l’empresa ha estat possible perquè la unitat de tota la plantilla i del comitè d’empresa, amb organització i compromís dels seus representants al voltant d’uns objectius clars i concrets, més el treball tècnic, jurídic i sindical impecable, ha evidenciat que si no es reconduïa la situació obrint la negociació, l’empresa es podia trobar amb una plantilla mobilitzada i una sentència de nul·litat amb totes les càrregues jurídiques, econòmiques i laborals que li comportaria. La negociació era l’escenari que l’empresa no havia d’haver abandonat mai i que hagués estalviat molt patiment a les famílies afectades, durant tot l’estiu, vacances incloses, i la pèrdua d’imatge de la companyia per la manca de sensibilitat social.

La situació no ha estat fàcil, ens hem trobat, i encara es manté, amb actituds de comprensió amb les decisions empresarials i de resignació enfront de les mateixes, com les del propi Conseller d’Empresa i Ocupació, que reforcen la posició autoritària de la direcció de l’empresa i és contrària als interessos dels treballadors i treballadores. El Govern hauria d’actuar en defensa de l’activitat industrial i l’ocupació de qualitat. La posició de defensa o comprensió de la posició de l’empresa només s’explica des de la r

Joan Carles Gallego
Sobre Joan Carles Gallego

És execretari general de CCOO de Catalunya Contacte: Página web | Més articles

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*