Valeo anuncia el trasllat de la planta de Martorelles a Saragossa

La deslocalització de l'activitat industrial s'hauria fet per motius polítics, segons el comunicat de CCOO en què s'oposa radicalment a la mesura

Redacció
 
 
 
Protesta dels treballadors de VAleo contra les deslocalitzacions

Protesta dels treballadors de VAleo contra les deslocalitzacions

La multinacional Valeo ha comunicat als sindicats, la seva decisió de traslladar la planta de producció del seu emplaçament actual, a Martorelles, fins a Saragossa. Això suposa la supressió de 250 llocs de treball, segons ha manifestat Comissions Obreres en un comunicat urgent.

La direcció de Valeo, a més de comunicar el tancament de la planta del Baix Llobregat, ha obert un període de 15 dies per efectuar consultes amb els treballadors, cosa que implica complir allò que fixa l’Estatut dels Treballadors. En aquest temps s’abordarà la possibilitat d’abordar la mobilitat geogràfics dels operaris actuals.

Per a CCOO la decisió comunicada significa un tancament de la planta de producció en frau de llei i una mesura adoptada amb traïdoria, aprofitant les imminents vacances dels treballadors / es per negociar sense capacitat de defensa, d’una mesura que s’ha de dur a terme, segons la Direcció, a principis de 2016. Una actuació de mala fe que ha de ser abordada per les vies legals corresponents, afirma en un comunicat d’urgència.

Segons el sindicat, la decisió de deslocalitzar la factoria, no atén a criteris de competitivitat i rendibilitat empresarial, en ser la planta de Martorelles una de les que destaca en el grup per les seves ràtios de competitivitat, qualitat i fiabilitat en els seus productes, cosa que porta al sindicat a la conclusió l’esmentada decisió podria tenir raons polítiques.

La deslocalització a Saragossa atén, segons CCOO, ” exclusivament a una decisió de caràcter localista de la direcció de Valeo a Espanya i que pretén acabar amb un centre de treball històric en el sector de l’automòbil a Catalunya i l’únic a Espanya de Climatització i amb un pla industrial signat d’acord amb l’empresa que garanteix l’ocupació fins al 2019 i amb obligacions acordades d’inversions a la planta de Martorelles i nous productes”.

Comissions Obreres comunica també que iniciarà des de la seva secció sindical a Valeo Martorelles, mobilitzacions amb caracter d’urgència per exigir la reversió de la decisió i la negociació d’un pla industrial que garanteixi la viabilitat a futur del centre de treball.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*