Vaguistes i Movistar obren la via negociadora, tot i que es manté la vaga

Es manté la mobilització dels treballadors de les subcontractes, tot i que les dues parts han quedat a tornar a trobar-se divendres 12 de juny

Redacció
 
 
 
El portaveu dels vaguistes Aiztol Ruiz, es dirigeix als concentrats

El portaveu dels vaguistes Aiztol Ruiz, es dirigeix als concentrats

El conflicte de les subcontractes de Movistar sembla entrar en un temps d’entesa. Els representants dels treballadors de les empreses subcontractades i dels autonoms, en vaga indefinida des de fa més de 50 dies, s’han trobat per primer cop amb una delegació de les empreses contractadores i també de la multinacional espanyola de telecomunicacions. Els treballadors mantenen la vaga, encara que admeten que han millorat les perspectives.

Contra el que va passar en un primer intent de negociació, en aquesta s’han començat a tractar alguns dels assumptes que els treballadors volen solucionar, segons va declarar Aitzol Ruíz, negociador del comité de vaga en un primer recés.

La primera sessió negociadora ha durat des de les 12 fins a dos quarts de vuit del vespre. En tot cas, la próxima reunió es farà divendres 12 de juny.

De moment, les posicions es mantenen distanciades. Segons Aitzol, un primer compromís assolit suposa que les reivindicacions que plantegen els vaguistes es podran incorporar a les negociacions que actualmente mantenen els sindicats majoritaris amb les patronals del sector del manteniment i els muntatges, sempre que CCOO i UGT, que són els sindicats que tenen representació legal, acceptin incloure les esmentades peticions.

La patronal, que ha qualificat de “positiva” la reunió d’aquest dijous, i CCOO i UGT van arribar al 5 de maig un acord que contemplava millores, l’aplicació del conveni col·lectiu i la revisió dels criteris de productivitat i horaris, però els vaguistes ho veuen simplement com un principi d’acord: “Creiem que necessita millores”, han manifestat.

Les posicions dels vaguistes s’emmarquen en un desig global de que siguin incorporats els treballadors a la plantilla de Movistar. Però, durant el conflicte s’han anat modulant les posicions. Així, s’han incorporat peticions en el sentit que no hi hagi repressió fruit de l’ocupació per dos cops del Mobile World Center. També reclamen que s’augmenti la contractació i es millorin les condicions en què treballen els operaris.

Durant les més de set hores en què s’han desenvolupat les negociacions gairebé dos centenars de treballadors han estat concentrats davant la seu del Col·legi d’Advocats, entitat que s’havia ofert com a mitjancera.

 

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Última hora del conflicte dels tècnics de Movistar | CGT-UOC

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*