Vaga total a Conduent de Barberà del Vallès, contra la deslocalització i pel manteniment de 230 llocs de treball

Els treballadors rebutgen una oferta de l'empresa que empitjorava les indemnitzacions que la direcció volia pagar per tancar la planta

Tomeu Ferrer
 
 
 
Concentració de treballadors contra el tancament de Conduent foto UGT

Concentració de treballadors contra el tancament de Conduent foto UGT

Vaga total de la plantilla de l’empresa Conduent de Barberà del Vallès. Les treballadores i els treballadors han decidit aturar l’empresa, filial d’una multinacional nord-americana, com a mesura per defensar-se davant l’anunci de tancament de la companyia a Catalunya i el seu trasllat a Polònia i Romania, segons expliquen fonts del comitè d’empresa. El tancament pot deixar al carrer 230 treballadors.

La direcció de Conduent ha argumentat que la deslocalització la fa per motius econòmics i productius i pels costos, que considera alts, dels llocs de treball a l’Estat espanyol.

Després del primer dia de vaga, que va ser dijous passat, l’empresa va fer arribar als treballadors una nova oferta pel que fa a indemnitzacions. Contra el que es podria esperar en lloc de millorar, la va empitjorar. Ara, la multinacional ofereix 28 dies per any treballat en lloc dels 32 que va oferir inicialment. Una i altra propostes han estat rebutjades per l’assemblea de treballadors, que ha mantingut la vaga per segon dia consecutiu. El seguiment de l’aturada ha estat total, del 97% segons fonts del comitè. “Només s’ha deixat passar els treballadors de l’Empresa de Treball Temporal (ETT) Adecco, que treballaven abans de la vaga”, han dit.

Conduent és una empresa especialitzada a donar serveis de finances i recursos humans a nivell internacional a empreses com Michelin, Firmenich, Atos, General Electric, Hertz i General Motors, entre moltes d’altres, segons un comunicat de la UGT de Catalunya. Des del comitè s’explica que han rebut informacions per part de les empreses clients de Conduent en el sentit que estan satisfetes dels treballs que es fan des de la filial que el grup té a Catalunya.

Conduent té en marxa la seva planta a Barberà del Vàllès des de fa 24 anys. Això fa que en la plantilla hi ha tant treballadors joves com altres que fa molts anys que hi treballen. El comitè explica que no s’ha ofert, des de la direcció, cap proposta que ajudés a prejubilar les persones que estan en una edat crítica i que amb suport econòmic podrien retirar-se.

Com l’empresa no ha fet cap oferta acceptable per part dels treballadors, la vaga s’allargarà els dies 7 i 8 de març vinent, expliquen els treballadors, que pensen mantenir fins a l’últim moment la defensa dels seus llocs de treball.

Mentre la direcció de l’empresa no s’ha mogut, els treballadors han rebut suports diversos. L’Ajuntament de Barberà ha fet acords de ple i ha acompanyat els treballadors. També ho han fet els partits polítics locals. A més, una delegació del comitè d’empresa va ser rebuda al Parlament de Catalunya per membres dels partits progressistes que coincideixen a considerar injustificades les raons del trasllat de l’empresa a l’Europa de l’Est.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*