Vaga parcial i assemblea de treballadors d’Autobusos de Barcelona

Quatre sindicats assemblearis convoquen l'aturada motivada per la negociació del conveni i contra la privatització del tramvia de la capital catalana

Redacció
 
 
 
Autobus de Barcelona

Autobus de Barcelona

Diversos sindicats: CGT, ACTUB, bescanvi sindical, CNT i COS, han convocat per dimecres, 14 d’octubre una vaga en el servei d’autobusos de Barcelona. L’aturada està convocada entre les 10 del matí i les 15,30 hores.

El departament d’Empresa i Ocupació ha dictat serveis mínims equivalents al 20% de l’oferta habitual, segons un comunicat de Transports Municipals de Barcelona (TMB).

Aquesta és la primera vaga als serveis públics que es convoca des que a la ciutat de Barcelona s’ha produït el canvi en l’equip de govern.

Alguns dels sindicats convocants emmarquen l’acció en el context de la negociació del conveni d’autobusos de la ciutat. En aquest sentit afirmen que els pressupostos municipals de 2015 no mostren cap increment de la partida extraordinària destinada al personal vinculada amb el conveni col·lectiu.

Per la seva banda, TMB, assegura que ha fet propostes per al manteniment i millora del poder adquisitiu dels salaris i la continuïtat el sistema de descansos i permisos.

Els sindicats convocants de l’aturada, que s’autoqualifiquen com assemblearis, han cridat al mateix temps a una assemblea convocada a les 12 hores al Casinet d’Hostafrancs.

Els sindicats critiquen també el projectat Tramvia que uniria la Diagonal. Aquest projecte és molt criticat perquè suposa acceptar que l’empresa que el gestionaria seria una empresa privada, tot i que amb una petita participació pública. Aquesta operació pels sindicats suposaria el primer pas per a la privatització del transport públic a Barcelona.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*