Vaga indefinida dels treballadors de Gear Solutions

La direcció pretén fer fora 65 dels 72 treballadors del grup especialitzat a produir motoreductors

Redacció
 
 
 

Els treballadors i treballadores del centre que Gear Solutions té a Sant Fruitós de Bages iniciaran una vaga indefinida a partir d’aquest dijous, 26 d’octubre, per manifestar el seu rebuig a l’ERO d’extincions plantejat per l’empresa. La plantilla es concentrarà demà a les portes de la factoria, a partir de les 6 h, en defensa dels seus llocs de treball. CCOO d’Indústria dona suport a la convocatòria de vaga i acompanyarà els treballadors en la mobilització.

Dimecres, 25 d’octubre, s’ha fet una reunió entre la direcció de Gear Solutions i els sindicats, amb la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya, en la qual no ha estat possible arribar a un acord entre les parts per desbloquejar el conflicte. CCOO segueix demanant la retirada de l’expedient i una sortida que permeti garantir la continuïtat de l’activitat i la màxima ocupació possible.

Segons CCOO, amb l’expedient, l’empresa pretén posar fi a l’activitat productiva i mantenir només el departament comercial per tal de recuperar les pèrdues que ha patit darrerament per falta de matèries primeres per poder treballar, després que la foneria que els servia el material per mecanitzar fes fallida fa dos mesos i tanqués.

Gear Solutions és una empresa que s’havia especialitzat en motoreductors de velocitat per a la indústria en general. Va anar creixent en capacitat fins a situar-se com a líder en el seu sector a Espanya i entre els principals productors del món. Però sembla que tot s’ha torçut i que ara l’empresa vol deixar de fabricar per passar a ser, simplement, comercialitzadora.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*