Vaga indefinida dels treballadors de TEPSA al moll d’inflamables del port de Barcelona

Els treballadors han decidit parar des del 5 de novembre contra els últims acomiadaments i l’externalització que afecta l’àrea on es descarreguen productes químics i hidrocarburs

Redacció
 
 
 
Imatge dels dipòsits de granels de TEPSA al Port de Barcelona

Imatge dels dipòsits de granels de TEPSA al Port de Barcelona

Els treballadors de la companyia TEPSA a través del sindicat CGT han convocat vaga indefinida al port d’inflamables de Barcelona a paprtir del 5 de novembre. La mobilització pot afectar, segons el sindicat el proveïment d’empreses químiques catalanes i de distribució de combustible.

L’espurna que pot provocar un incendi laboral al port la pot aportar TEPSA, que ha comunicat 3 acomiadaments, baixes que se sumen a les més de 40 esdevingudes els últims anys. Aquests acomiadaments són substituïts per una externalització a terceres empreses en condicions laborals precàries.

Des de la CGT es posa l’èmfasi en la pèrdua de seguretat que aporta la substitució de treballadors experts per altres sense cap experiència. En aquest sentit afirma que la falta de formació i experiència que implica l’externalització ha causat un increment dels accidents a la zona (dos incendis i dues hospitalitzacions greus, degudes a una explosió reconeguda per l’empresa com a resultat d’un error en la manipulació del personal extern). Aquests podrien haver estat molt més greus si s’haguessin produït en una de les zones principals d’emmagatzematge.

TEPSA és una empresa dedicada bàsicament a l’emmagatzematge i distribució de substàncies petrolieres, químiques i bioquímiques, que pertany a la multinacional Petrofrance i a Espanya té centres de treball en els ports de Barcelona, Tarragona, Bilbao i València.

A Barcelona, el centre de treball amb major nombre de plantilla, hi ha aproximadament 90 treballadors. La planta està treballant pràcticament al 100% de la seva capacitat i es troba en una situació d’alerta per una disminució progressiva i reiterada la seva plantilla de treballadors propis des de fa quatre anys.

L’empresa ha intentat diverses vegades, el 2014 i el 2016, reduir la plantilla, moviments que han estat contestats amb vagues indefinides com la que ara s’ha convocat a causa dels últims tres acomiadaments.

El sindicat ha instat l’actuació, per garantir la seguretat, de l’Autoritat Portuària, a l’Ajuntament de Barcelona, i a la Generalitat de Catalunya, que no s’han pronunciat al respecte, eludint la seva responsabilitat, afirma la CGT, que posa l’accent en el risc que podria afectar a la població de la capital catalana.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*