Vaga els dies 11 i 12 d’abril als escorxadors de conills i aus

Els sindicats CCOO i UGT criden els treballadors a no allargar la jornada davant el bloqueig del conveni

Redacció
 
 
 
Un escorxador de pollastres foto: Arxiu

Un escorxador de pollastres foto: Arxiu

CCOO d’Indústria i FICA-UGT convoquen vaga al sector d’escorxadors d’aus i conills al conjunt de l’Estat per als dies 11 i 12 d’abril. Les dues organitzacions criden els treballadors i treballadores a no allargar la seva jornada ordinària, davant el bloqueig de les negociacions del conveni sectorial per part de la patronal. També exigeixen condicions laborals dignes per als treballadors i treballadores del sector. La mediació celebrada dilluns passat a la seu del SIMA, a Madrid, va finalitzar sense acord entre les parts.

Segons fonts sindicals, la negociació està encallada des de principis d’any a causa de «les regressives propostes de la patronal». En aquest sentit, afirmen que el que pretenen les organitzacions empresarials és congelar els salaris, eliminar l’antiguitat, incrementar la jornada laboral i obtenir encara més flexibilitat a més de continuar externalitzant plantilles. Per a UGT i CCOO aquestes propostes patronals són del tot inassumibles, ja que precaritzen encara més les condicions de treball al sector.

Els sindicats majoritaris exigeixen a la patronal uns increments salarials que garanteixin el poder adquisitiu dels treballadors i treballadores i que s’estableixin mecanismes que garanteixin una ocupació estable, evitant la precarietat i l’ús abusiu i massiu de subcontractes i falses cooperatives de treball associat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*