Vaga dels treballadors de Suresa a Sabadell i Mataró per impagament de salaris

Els operaris de la filial d’Unipost aturaran la producció durant tres dies cansats dels endarreriments i impagament

Redacció
 
 
 
Imatge de la protesta a Suresa de Guijón, foto USO

Imatge de la protesta a Suresa de Gijón, foto USO

Els treballadors de Suresa (grup Unipost) de Sabadell i Mataró han iniciat una vaga de tres dies per reclamar el pagament dels salaris que l’empresa els deu, segons el sindicat CGT de Catalunya. La vaga es convoca a causa dels reiterats incompliments de la companyia pel que fa al pagament de les nòmines. En concret, segons fonts sindicals els deuen mitja paga del juny i la paga extra d’estiu. A més, els pagaments regulars han deixat de fer-se en els dies acordats i varien de mes en mes, en funció de la liquiditat de la societat Segons les fonts consultades, el seguiment de les aturades s’ha centrat especialment a Sabadell, amb més d’un 85%, mentre que a Mataró la incidència ha estat menor.
El problema que afecta els treballadors de Suresa, empresa que reparteix correspondència a Sabadell i Mataró a Catalunya i també a altres dues localitats d’Astúries, on també es fan mobilitzacions, té a veure amb la crisi que afecta Unipost, segons Emili Gómez, assessor de CGT, sindicat amb incidència a l’empresa, junt amb USOC.
Com a primera mesura de pressió els treballadors han decidit fer vaga els dies 9, 10 i 11 d’octubre. Més endavant, segons la resposta de l’empresa, decidiran si mantenen o incrementen les mobilitzacions.
A Sabadell, els treballadors, després de fer assemblea han decidit dur fins a l’Ajuntament la seva situació. De fet l’Ajuntament de la capital vallesana és client del servei de correspondència privada. Amb aquesta acció, els treballadors volen cridar l’atenció sobre la seva situació mentre esperen que l’empresa es posi al dia pel que fa al cobrament.
Des dels assessors dels treballadors es considera que la crisi que afecta Suresa té a veure amb la d’Unipost, que està en concurs de creditors i té, per tant, intervinguda la seva capacitat financera.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*