Vaga dels treballadors d’Autobusos Mohn contra el bloqueig del seu conveni

Reclamen entre altres peticions més estabilitat a la feina i dos dies de descans setmanal

Redacció
 
 
 

Els treballadors de l’empresa Autobusos Mohn, han convocat vaga per aquest dimarts per desbloquejar la negociació del conveni col·lectiu. L’aturada serà parcial, de les 10 a les 13 hores, de les 17,30a les 20,30 i de les 00 h a les 03 h, segons fonts del comitè d’empresa format per CCOO, UGT i CGT.

El conflicte a Mohn fa mesos que s’arrossega. La convocatòria de mobilitzacions és fruit de la falta d’avenços en els principals punts plantejats per la plataforma reivindicativa sindical.

Els treballadors, a través dels seus sindicats, havien demanat tenir dos dies de descans setmanal i així millorar el descans dels conductors i la seva salut, per poder donar el millor servei als usuaris. També reclamen que els 30 minuts de descans diari sigui retribuït com a “temps efectiu de treball”. El tercer punt és crear ocupació i convertir els contractes temporals en indefinits. Una altra reivindicació és crear un calendari laboral que fomenti la conciliació de la vida laboral i familiar (hi ha un alt índex de divorcis).

Des de l’inici de les aturades, els empleats d’Autobusos Mohn han reclamat el suport dels usuaris. L’empresa dóna servei d’interconnexió entre diverses localitats del Baix Llobregat i també entre aquestes localitats i Barcelona. En aquest sentit, el juliol passat afirmaven en un comunicat: “sentim les molèsties que podem estar generant als ciutadans però ens veiem obligats a exercir el nostre dret constitucional d’anar a la vaga; estem lluitant pel bé dels treballadors/es i els usuaris d’Autobusos Mohn. Per això fem una crida a la comprensió, solidaritat, empatia i suport dels usuaris per aconseguir a través d’aquestes mobilitzacions que es posin els mitjans i condicions suficients perquè els treballadors/es d’Autobusos Mohn puguem prestar un servei de qualitat i seguretat tal com els ciutadans es mereixen.”

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*