Vaga dels treballadors d’Abantia per cobrar els salaris endarrerits

Els empleats de la societat a la demarcació de Tarragona inicien l'aturada aquest dimecres 27 de gener

Redacció
 
 
 

La vaga afectarà en primera instància a les empreses del polígon petroquímic de Tarragonas on Abantia Industrial (antiga Denion Control y Sistemas) presta els seus serveis de muntatge i manteniment (REPSOL, BASF, TDESA, SOLVAY, etc.).

En una nota feta pública, CCOO d’Indústria de Catalunya manté la vaga a Tarragona i de Barcelona per exigir a l’empresa el pagament de les nòmines pendents, després que la reunió de mediació realitzada dilluns passat finalitzés sense acord. El sindicat afirma que l’empresa va demanar més marge de temps per donar una resposta, però al mateix temps no va donar garanties que això impliqui una solució al problema. Per això, davant la insostenible situació que pateixen els treballadors, es va decidir mantenir les jornades de vaga. En concret a Barcelona les aturades es faran el 2 de febrer.

Fa mesos que els treballadors d’Abantia, una empresa d’enginyeria, pateixen endarreriments en el pagament de les nòmines i l’incompliment per part de l’empresa dels compromisos adquirits per al pagament de les pagues extraordinàries. I la situació s’ha agreujat darrerament, ja que les nòmines no només s’estan pagant cada vegada més tard, sinó que a més es paguen de manera fraccionada. L’empresa deu a la majoria dels treballadors part de les pagues extres de desembre de 2014 i juny de 2015 i part de la nòmina de desembre de 2015.

 

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Abantia presenta concurs de creditors

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*