Vaga del personal de cabina de Finnair a El Prat, contractat com a auxiliars administratius

Tres reunions de mediació no han aconseguit desconvocar l’aturada que afecta 50 treballadores i treballadors que fan serveis durant els vols, segons USOC

Redacció
 
 
 
Concentració de treballadors de Finnair a El Prat foto:USOC

Concentració de treballadors de Finnair a El Prat foto:USOC

Els treballadors i treballadores dels serveis de cabina de la companyia Finnair han començat una vaga després d’intentar un acord durant tres sessions de mediació celebrades aquesta setmana passada, segons han manifestat fonts de la Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC). Si el dia 21 no hi ha una conciliació, la vaga està demanada per als dies 25 i 26 d’aquest mes i 1 i 2 de setembre.

La reforma laboral ha fet possible que el personal de cabina de la línia aèria finlandesa, unes 50 persones a la seva base de Barcelona, no estigui donat d’alta a la companyia, sinó que formi part formalment d’una empresa multiservei, que és al mateix temps una filial d’una Empresa de Treball Temporal (ETT). Els treballadors i treballadores estan subcontractats a una empresa denominada Atlas Adecco, filial de la multinacional, que té conveni propi. Després, estan donats d’alta com a auxiliars administratius, tot i que realment fan treballs de cabina. D’altra banda, aquest col·lectiu reclama una millora salarial.

Les dones, més afectades

“No només és un problema de sou, sinó de compliment de la normativa de seguretat”, Afirma Yasmina Maté. “Com a auxiliars administratius, no se’ns reconeixen els riscos de la professió ni els protocols de prevenció d’acord amb feina realment exercim. Hi ha un supòsit especialment sagnant en el cas de les dones: quan es fa públic un embaràs, en aviació et donen la baixa immediata, des del dia 1, ja que el treball en vol és especialment perillós per a les gestants. Aquí, però, en ser considerades auxiliars administratives, resulta molt difícil que els facultatius donin la baixa per aquesta causa”, explica la delegada de la USOC.

La situació que es denuncia fa cinc anys que es produeix, diu el sindicat. Afecta unes 50 treballadores i treballadors que cobreixen els viatges entre Barcelona i Helsinki durant la setmana i també els caps de setmana.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*