Vaga de dues hores a Atento contra la reforma unilateral de les condicions laborals

La retallada dels torns afectarà 1.013 persones arreu de l'Estat, de les quals 105 a Barcelona i 76 a Lleida, segons CGT

Redacció
 
 
 
Treballadores de contact center en una vaga anterior

Treballadores de contact center en una vaga anterior

Els treballadors de l’empresa Atento, subsidiària de Telefónica en l’àmbit de contact centers, estan cridats a una vaga parcial aquest dimecres. La convoca CGT i consistirà en dues hores d’aturada, que es repetiran divendres 28 i culminarien amb una aturada de 24 hores dilluns 31. La protesta es fa contra l’expedient de modificació substancial de les condicions de treball que vol aplicar la companyia i que el sindicat qualifica d’ERO encobert.

Les aturades afectarien en el conjunt de l’Estat espanyol a 1.013 treballadors als quals la companyia vol canviar de manera important les condicions de treball. D’aquesta xifra 105 corresponen a Barcelona i 76 a Lleida.

Atento ha plantejat que desapareguin els torns de treball que van des de les 9 del matí i els que van des de les 24 hores, de manera que només hi hauria com horari d’informació i atenció de 22 hores.

Els treballadors d’Atento donen servei a les consultes que el públic fa a Movistar i també cobreixin la informació telefònica de múltiples entitats i empreses privades. Entre elles Gas Natural, Fecsa Endesa, Bicing. A més, tenen a càrrec seu la informació a través del número 112, que canalitza les emergències de la Generalitat. Aquest fet ha implicat que el Departament de Treball fixi uns serveis mínims que CGT considera abusius. El sindicat es queixa també de què en aquest cas el Govern és jutge i part, com ha passat durant la vaga corresponent a la negociació del conveni de contact center.

Segons CGT, la modificació “pretén sens dubte aconseguir que abandonin l’empresa un nombre important d’afectats que no podran assumir la reducció salarial que suposaran els nous horaris que l’empresa vol aplicar”, afirma un portaveu. Segons l’organització sindical els nous horaris dinamitarien qualsevol conciliació de la vida laboral i la vida personal. De fet, Atento podria també canviar els horaris que gaudeixen en l’actualitat dret de reducció horària per guarda legal”.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*