Vaga a Total Petrochemicals de El Prat de Llobregat contra l’acomiadament de 63 persones i la deslocalització de la producció

CCOO farà mobilitzacions enfront del Consolat de França i la cambra de comerç del país veí per oposar-se al tancament de la planta que és rendible i en la qual s'han fet fins fa poc fortes inversions

Redacció
 
 
 
Instal·lacions de Total petrochemicals a El Prat de Llobregat foto: Total

Instal·lacions de Total petrochemicals a El Prat de Llobregat foto: Total

La plantilla de Total Petrochemicals, ubicada a El Prat de Llobregat ha convocat vaga a partir del 30 de maig contra l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) presentat per l’empresa, que suposa el tancament de la mateixa i el trasllat de la producció a les dues plantes que té la multinacional a França, segons informa CCOO de Catalunya.

En el centre de Total Petrochemicals del Prat de Llobregat treballen 63 persones que es dediquen a la fabricació de poliestirè.

Per tant, el 30 de maig, coincidint amb la jornada de vaga, els treballadors/es realitzaran dues concentracions a Barcelona dijous. La primera serà de 10 a 11 hores al Consolat General de França (Ronda Universitat, 22 bis) i la segona de 12 a 13 hores a la Cambra de Comerç de França (Passeig de Gràcia, 2).

Des del sindicat CCOO es pretén, amb les accions anunciades, cridar l’atenció de l’opinió pública per la injusta decisió de l’empresa, que malgrat que la planta del Prat de Llobregat sigui rendible, ha decidit deslocalitzar la producció a França.

El sindicat reclama buscar una solució que no passi per la destrucció de 63 llocs de treball i per a això farà servir les eines necessàries per a evitar-ho, segons afirma.

La decisió de la multinacional francesa contrasta amb l’esforç inversor que va fer l’any 2013 en la construcció d’una connexió en forma d’una canonada, pipeline, entre el Port de Barcelona i la factoria, a la qual van destinar 2 milions d’euros.

L’actuació era una més de les realitzades per Total per mirar d’incrementar la producció a la seva planta del Baix Llobregat, segons fonts de l’empresa, entre 2005 i 2014 les inversions en diferents millores van sumar 15 milions d’euros, cosa que va permetre un increment en la producció del 40% des de l’any 2008. En concret, la millora en la producció va permetre aconseguir una capacitat nominal de 145.000 tones anuals de poliestirè.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*