Vaga de 24 hores de la cadena de botigues de moda Blanco Global Leiva

La UGT de Catalunya creu que l'ERO que vol fer l'empresa pot suposar el tancament dels centres a Catalunya i dels seus 45 llocs de treball

Redacció
 
 
 

Els treballadors s’oposen a l’ERO que suposa Les treballadores i els treballadors de la cadena de botigues de moda Blanco Global Leiva. Per tant, inicien divendres una vaga total de 24 hores. La protesta es seguirà també a altres llocs de l’Estat espanyol on opera la societat, segons el sindicat convocant, UGT.

Les treballadores, a més de la vaga, han convocat una concentració a les 12 davant de la botiga que la cadena té al carrer Pelai

La vaga es fa contra el nou Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), presentat per l’empresa. Aquest és el tercer expedient que presenta la companyia des que el 2013 va ser declarada en fallida tècnica i es va fer un concurs voluntari de creditors. Fruit d’aquell concurs, la propietat va tancar el 40% de les botigues i va presentar un ERO que afectà 711 persones. A finals de 2013, Blanco va ser adquirida pel grup AlHokair, però els resultats van seguir empitjorant i el 2015 es va presentar un segon ERO que va fer fora 189 treballadors i treballadores.

Ara, després que el juliol passat Blanco fos adquirida per un grup inversor de Dubai, la plantilla torna a enfrontar-se a un ERO. La UGT de Catalunya rebutja la mesura Entén que hi ha mecanismes molt menys traumàtics que la presentació d’un nou expedient per intentar reflotar la societat. A més, un nou ERO, per al sindicat, no és garantia de millora dels resultats de la cadena de botigues . En aquest sentit, el sindicat tem que el tercer expedient acabi amb la pràctica totalitat dels centres de Blanco a Catalunya i de la seva plantilla, que està formada per uns 45 treballadors.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*