USOC també convoca vaga dels empleats públics de la Generalitat per al 12 de desembre

El tercer sindicat català reclama que el Govern de Catalunya, a més de mostrar voluntat negociadora faci un gest avançant part de

Redacció
 
 
 
Maria Recuero, secretària general del sindicat: Foto USOC

Maria Recuero, secretària general del sindicat: Foto USOC

La Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC) ha enviat una convocatòria de vaga de 24 hores per al 12 de desembre vinent pels empleats públics de la Generalitat  i treballadors de empreses privades de serveis públics concertats. El tercer sindicat de Catalunya en nombre de delegats ha fet públics els motius que justifiquen la convocatòria de l’aturada als serveis públics.

  • Dins de les mesures d’ajustament de la despesa per part de la Generalitat de Catalunya en els anys 2013 i 2014, un d’elles va ser la detracció d’una de les dues pagues extraordinàries, Tant per al 2013 com per al 2014. En aquest sentit, Catalunya va ser l’única Comunitat Autònoma d’Espanya que va utilitzar aquesta mesura d’ajustament. Els treballadors i treballadores públics i de serveis essencials efectuats per empreses privades i concertades per la Generalitat de Catalunya van rebre una triple retallada salarial, en comparació con los seus homòlegs de la resta de  l’ Estat espanyol.
  • Que s’ha instat a la devolució d’aquestes quantitats detretes als treballadors i treballadores públiques, sense obtenir uns resposta satisfactòria.
  • Que la Generalitat de Catalunya va ser la darrera CCAA en acabar de retornar la paga extraordinària del 2012, detreta pel Govern Central l’any 2012.

És inadmissible que tot i la relativa millora de l’economia, el Govern de la Generalitat de Catalunya no posi sobre la taula un calendari raonable de retorn de les quantitats que van ser retallades.

USOC es planteja com a objectius a assolir amb la vaga del 12 de desembre, aconseguir que la Generalitat es comprometi amb un calendari de retorn de les pagues extres. Per tant, “el Govern de Catalunya, a més de tenir voluntat negociadora, hauria de fer un gest inicial amb els treballadors i treballadores públics i de tot el personal les nòmines dels quals provenen del fons públics i després d’anys de retallades salarials i de drets socials i oferir, el més aviat possible, un percentatge del deute.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*