USOC reclama noves polítiques d’ocupació dirigides als sectors amb més problemes per reinserir-se

El sindicat vincula l'augment de la desocupació que s'ha produït al gener a la finalització de la campanya nadalenca

Redacció
 
 
 

USOC reclama a les autoritats el disseny de noves políques d’ocupació dirigides als sectors més problemes per reinserir-se al mercat laboral: joves i aturats de llarga durada. El sindicat vincula l’augment de l’atur de Gener a la fi de la campanya nadalenca. El nombre d’aturats ha augmentat a Catalunya en 278 persones, de manera que l’atur registrat a Catalunya se situa en els 453.923 de persones i el nombre de demandants d’ocupació inscrits a Espanya supera encara els quatre milions. L’afiliació a la Seguretat Social baixa en 31.068 persones.

Segons Maria Recuero, secretària general de USOC, “aquestes dades confirmen la tendència del mercat laboral d’apostar per l’estacionalitat de l’ocupació, creant llocs de treball temporals, molt lligats al sector serveis, que ofereixen poques garanties de futur i salaris precaris. Mentre es continuï fonamentant la recuperació de l’ocupació a l’estacionalitat i precarietat, no superarem el greu problema de la desocupació”, ha manifestat I és que, tot i la lleugera pujada en el nombre de contractes indefinits que es van signar al gener (20.931), el percentatge que representen del total de contractes subscrits es queda tan sols en el 9,23%, quan el total de contractes realitzats que van ser 226.590.

“Des de la USOC considerem necessari revisar les polítiques de creació d’ocupació per contribuir a frenar la contínuada precarització del mercat de treball. Sobretot, les polítiques més necessàries són les dirigides a joves i aturats de llarga durada, ja que les mesures impulsades fins ara no estan tenint l’efecte desitjat, com es demostra mes a mes “, destaca Recuero.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*