USOC ressalta que en l’estiu amb més turisme augmenti el nombre de persones en atur

El sindicat destaca que la feblesa del mercat laboral es nota en el fet que els guanys d'ocupació de mesos anteriors es perdin en arribar a setembre

Redacció
 
 
 

L’estiu en què s’han registrat les millors xifres de turistes a Catalunya, i després de sis mesos de descens de la desocupació, l’atur s’ha incrementat un 2,60%, 10.072 aturats més i situant el total de desocupats en més de 397.385 “, apunta Maria Recuero secretària general d’USOC, el tercer sindicat de Catalunya.

La afiliació a la Seguretat Social s’ha situat en el conjunt de l’Estat en 3.294.418, de manera que a l’agost s’han destruït 59.363 llocs de treball.

Les bones xifres de turisme registrades aquest estiu han tingut la seva repercussió en la creació de llocs de treball, encara que aquests hagin estat contractes de pocs mesos, baixos sous i poques hores. L’arribada del mes de setembre ha comportat que gran part d’aquests llocs de treball creats s’hagin destruït, afirma USOC.

Tot i que el nombre de contractes s’ha caigut en un 30,25% fins a aconseguir la xifra de 219.884 de contractes, “Se segueix, apostant per la temporalitat i parcialitat en la contractació, ja que el 89,8% dels contractes signats durant el mes d’agost han estat temporals. Trossejant l’ocupació no es fa més que allargar el problema del mercat laboral “, concreta Recuero.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*