USOC denuncia que a cada operari temporal li van fer a l’octubre 1,42 contractes de mitjana

El sindicat crida l’atenció sobre l’alentiment de creació d’ocupació, cosa que explica el nou creixement de l’atur

Redacció
 
 
 

La Unió Sindical Obrera de Catalunya, (USOC), en la seva valoració de les dades de l’atur d’octubre, ressalta l’alta rotació que es dóna en els nous llocs de treball. En aquest sentit el sindicat destaca que pel que fa als contractes temporals, «s’ha registrat una mitjana d’1,42 contractes per treballador, el que torna a posar de manifest l’excessiva utilització de la contractació temporal i la necessitat que tenen molts treballadors de comptar amb diversos contractes per a poder percebre un salari que els permeti viure dignament», afirma Maria Recuero, secretària general de l’organització sindical.

La creació d’ocupació pateix un significatiu alentiment. L’octubre ha estat marcat per la destrucció de l’escassa ocupació estiuenca que s’havia mantingut viva. Això va passar per les condicions climatològiques favorables, que han allargat la temporada turística, però el més rellevant és que l’atur s’ha incrementat un 27,2% respecte a octubre de 2017, en el conjunt d’Espanya, a Catalunya l’atur s’ha incrementat un 3,64%, segons la màxima responsable de la USOC.

Els últims indicadors del mercat laboral apunten a un clar alentiment en la creació d’ocupació, de manera que des de la USOC es reclama a l’executiu que posi en marxa mesures que incentivin la contractació indefinida i el treball i salari dignes.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*