USOC denuncia l’estancament dels salaris a Catalunya

El sindicat denuncia que l'Índex de Preus de Consum ha tancat l'any 2015 amb un 0%, en l'estat i el 0,3% al Principat

Redacció
 
 
 

Des de USOC, “considerem que aquesta temporal relaxació dels preus és selectiva, ja que no s’ha d’oblidar que els sous segueixen mostrant una recuperació massa lenta, la pujada mitjana s’ha quedat en el 0,74%, lluny de l’insuficient 1% pactat per patronal i sindicats denominats majoritaris a III L’AENC. Els sous encara continuen molt febles i en el moment en què els preus s’incrementin, la situació tornarà a ser difícil per a les famílies”, destaca Maria Recuero secretària general de USOC.

A més, l’ocupació precària que s’està creant en els últims anys, amb contractacions temporals i baixos salaris, no contribueix a la recuperació salarial d’aquests nous treballadors empobrits, ni a l’estímul del seu consum. De la mateixa manera, poc o gens repercuteix aquesta moderació dels preus als més de quatre milions d’aturats.

Des de la USOC s’insisteix en la necessitat d’apostar per la creació d’ocupació digna i estable, per a la recuperació del poder adquisitiu dels treballadors i les seves famílies per aconseguir l’estímul del consum que reforçarà el procés de recuperació econòmica.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*