Per a la USOC: les dades de l’atur mostren “més ocupació en les estadístiques, però de pitjor qualitat”

El sindicat destaca que avui dia es treballen menys hores que el 2011 mentre s'incrementa la desigualtat

Redacció
 
 
 

La Unió Sindical Obrera de Catalunya, (USOC), denuncia, en relació amb les dades de l’atur corresponents del fet que confirmen la tendència crònica de millora numèrica i, al mateix temps,l’empitjorament de la qualitat de l’ocupació.

El nombre de desocupats registrats a les oficines del SOC, en finalitzar el mes de febrer, a Catalunya ha baixat en 1.581 persones en relació amb el mes anterior. En valors relatius, la reducció de l’atur és d’un 0,35%.

 D’aquesta manera, l’atur registrat s’ha situat en 452.342 persones, xifra que exclou certs col·lectius demandants d’ocupació com els que busquen la primera feina, persones apuntades a cursos de formació, als quals cal sumar els que no estan inscrits.

Un mes més, USOC lamenta l’augment de l’atur en persones menors de 25 anys, que puja en 2.199 persones en relació al mes anterior, sent l’única franja d’edat en què creix la desocupació i se situa en 31.733 joves. “L’augment de l’atur juvenil no fa més que agreujar la situació vulnerable del col·lectiu jove, amb les conseqüències que a curt, mitjà i llarg termini pot tenir per al conjunt de la societat”, afirma el sindicat.

 “Sent dades positives, des de la USOC no podem estar satisfets amb les xifres. Dels 222.369 de contractes registrats, tan sols 32.914 són de caràcter indefinit, el 14,8%, cosa que evidencia la construcció d’un mercat laboral precari i inestable i una ocupació basat en la temporalitat molt dependent de qualsevol vaivé econòmic”, apunta Maria Recuero Secretària General de la USOC.

Respecte a les dades d’afiliació a la Seguretat Social, que s’ha incrementat en 22.588 cotitzants, fins arribar als 3.180.957 en total. El sindicat destaca que “avui dia es treballen menys hores que el 2011, l’ocupació es reparteix i trosseja amb jornades irrisòries que maquillen els números, s’incrementa la desigualtat i el nombre de cotitzants pobres, només amb polítiques d’ocupació estable i de qualitat podrem començar a parlar seriosament de recuperació”, conclou Recuero.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*