USOC considera que l’IAC serà un pacte ineficaç per a la negociació col·lectiva a Catalunya

El sindicat creu que els acords són només indicatius i que difícilment el seu contingut s’incorporarà a la negociació col·lectiva a Catalunya

Redacció
 
 
 

L’Acord Interprofessional de Catalunya, (AIC), firmat dilluns, 3 de setembre, no serà útil per als treballadors perquè el seu contingut després no s’incorpora a la negociació col·lectiva, segons explica USOC, en un comunicat en què valora la firma del pacte.

El sindicat afirma que els elements que inclou el pacte no són altra cosa que la continuïtat d’acords similars firmats en el seu dia. No obstant això, en salva el punt, el que va suposar la creació de Tribunal Laboral de Catalunya.

No obstant això, en relació al pacte firmat, USOC considera que només marquen directrius que molt sovint no s’han implementat a la vida econòmica. A més, les directrius fixades «intenten condicionar la resta d’agents socials en el que és un acord privat», afirma.

En matèria de subcontractació, el pacte «té recomanacions benintencionades», afirma el sindicat, que recorda que en ocasions anteriors acords més simples no s’han incorporat a la negociació col·lectiva.

No s’atura aquí la crítica. USOC creu que en matèria salarial no hi ha millores en relació amb l’acord estatal firmat amb la CEOE. Concretament es diu que com no contempla el diferencial d’inflació que es dóna a Catalunya, l’acord suposarà una pèrdua de poder adquisitiu per als treballadors del país.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*