USOC Catalunya convoca un 1 de Maig pel creixement dels salaris i les pensions

El sindicat denuncia que la recuperació econòmica només ha estat per a uns quants i que per això cal mobilitzar-se per recordar entre altres coses que l'Estat espanyol és el tercer de la Unió Europea en índex de desigualtats i empobriment de la població.

Redacció
 
 
 

La Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC) ha convocat la manifestació de l’1 de Maig «pel creixement dels salaris i per les pensions». El sindicat recorda que «l’Estat espanyol és el tercer amb major desigualtat de la Unió Europea i on ha crescut més que en cap altre la desigualtat en l’última dècada. I ho és, perquè la factura d’aquesta crisi l’està pagant exclusivament la ciutadania, tot deixant molta gent sense feina, desprotegida, amb una pronunciada precarització del mercat laboral i un vertiginós descens de salaris i de les pensions.»

Enguany, les mobilitzacions del Primer de Maig venen marcades, segons el sindicat, per un creixement de l’economia que «només és per a uns quants». En aquest context, afegeix l’organització, cal reclamar «una profunda reforma fiscal, l’aposta per un nou model productiu, una política industrial integral, un sistema de formació per a l’ocupació de qualitat, un pla estratègic per a l’energia, un nou projecte d’infraestructures, la persecució decidida del frau i acabar amb els paradisos fiscals, i l’establiment de polítiques d’igualtat».

El sindicat ha convocat la manifestació de l’1 de Maig, a la plaça Universitat de Barcelona, a partir de les 11.30 del matí.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*