Uns 300.000 treballadors del sector públic català cobraran un augment del 0,25% a partir de juliol

L'augment es va pactar amb el govern de Mariano Rajoy i estava vinculat al fet que el PIB superés el 2,5%. La pujada es percebrà amb la nòmina de juliol i afectarà tots els funcionaris i personal laboral de l'administració

Redacció
 
 
 
Manifestació de funcionaris contra les retallades, en una imatge d'arxiu

Manifestació de funcionaris contra les retallades, en una imatge d’arxiu

Uns 300.000 treballadors del sector públic a Catalunya, entre funcionaris de les diverses administracions i personal laboral, rebran a finals de juliol un increment salarial equivalent al 0,25%. La pujada, en l’àmbit estatal suposarà una despesa de 280 milions d’euros, està lligada a l’increment del Producte Interior Brut (PIB), que es va negociar entre l’administració central i els sindicats.

Si es té en compte que l’Institut Nacional d’Estadística (INE) va confirmar al març `passat que l’economia espanyola va créixer un 2,6% l’exercici passat, els funcionaris veuran incrementada la seva pujada salarial en un altre 0,25%, ja que l’acord subscrit amb els funcionaris pel Govern i consensuat prèviament amb l’Executiu de Mariano Rajoy establia aquest augment en el cas que l’economia espanyola creixés per sobre del 2,5%. Aquest nou augment del 0,25%, sumat a l’alça del 2,25% de gener, eleva  la pujada salarial d’aquest any al 2,5%.

Manel Fages, secretari general de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO de Catalunya, estima grosso modo que al Principat la pujada afectarà els 300.000 treballadors abans esmentats, entre els que es compten els funcionaris de l’Estat, de la Generalitat i la resta d’estaments públics i també el personal laboral “En els dos casos l’augment es consolidarà a les nòmines i sobre aquesta pujada caldrà calcular nous increments” afirma el sindicalista. La diferència és que el personal laboral veurà que s’incorpora la pujada en els respectius convenis col·lectius.

Els treballadors públics catalans, entre els que es compten tots els sectors, des de policies a treballadors d’educació i de les administracions locals, rebran l’augment en la mesada corresponent a juliol.

L’augment podria arribar a l’1% el 2020

A la pujada salarial del 2,5% assegurada per a aquest any podria sumar-se també un altre 0,25% de fons addicionals, si bé aquest alça ha de ser negociat pels sindicats amb cada administració, segons el fixat en els acords amb els sindicats.

Segons dades de CCOO en l’àmbit espanyol  la pujada addicional del 0,25% en l’Administració Local suposarà per al personal administratiu o policies que estiguin en el Grup C, entre 70 i 75 euros més de salari per any complet, mentre que per al personal tècnic superior del grup a l’increment s’elevarà a uns 150 euros anuals. Pel que fa als empleats públics de Sanitat, la pujada salarial addicional del 0,25% suposarà uns 58,78 euros anuals per al grup A i uns 31,3 euros per al grup E.

Com l’acord és interanual, si el creixement experimentat es mantingués per sobre del 2,5%, l’any 2020 l’augment podria arribar l’exercici vinent a un 1%, que se sumaria a la xifra del 2,25% que es va pactar.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*