Unipost inicia un ERO que podria afectar fins a 500 treballadors

L’empresa estava en concurs de creditors des del juny passat amb uns deutes reconeguts de 50 milions

Redacció
 
 
 
Un moment de la concentració dels operaris d'Unipost FOTO: Tomeu Ferrer

Un moment de la concentració dels operaris d’Unipost FOTO: Tomeu Ferrer

El grup privat de repartiment de correu, Unipost, ha comunicat a la seva plantilla l’inici d’un expedient de regulació d’ocupació (ERO) justificant causes econòmiques, tècniques, organitzatives i de producció, ha informat CCOO en un comunicat. L’empresa de gestió postal ja estava, des del juny passat en concurs de creditors.

La companyia, propietat d’una de les banques de la família Raventós, estudia actualment dues opcions. La primera seria tramitar un ERO per a 500 treballadors o demanar al jutge del concurs un ERO per a tota la plantilla amb afectació parcial per al mateix nombre de treballadors.

La resposta sindical adoptada per CCOO ha estat rebutjat l’ERO, que considera l’inici del desmantellament de l’empresa i ha criticat la gestió de direcció de la companyia: “La seva nefasta gestió ens porta a un altre atzucac”.

El sindicat ha indicat que aquest acomiadament col·lectiu afectarà treballadors de diferents centres de treball de tot Espanya, i es preveu que en la reunió que es tindrà aquesta setmana l’empresa precisi en quins dels centres i quants treballadors en resultaran afectats.

La companyia privada de repartiment de correu va suspendre pagaments amb uns deutes de prop de 50 milions, després d’acumular pèrdues de 23 milions entre el 2011 i el 2015 i reduir el seu patrimoni net dels 13,2 milions als quatre milions negatius en el mateix període.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*