Unipost comunica un ERO per a tota la plantilla, que es rebutjat per CCOO

El sindicat tractarà de minimitzar els efectes de l'anunciada decisió de l’empresa i opta per facilitar la seva compra per un altre operador postal

Redacció
 
 
 
Concentració de treballadors d'Unipost a Madrid Foto: CCOO

Concentració de treballadors d’Unipost a Madrid Foto: CCOO

L’empresa privada de repartiment postal, Unipost, ha desvelat finalment les seves intencions. Ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) per a la totalitat de la seva plantilla. Això desmenteix les primeres informacions segons les quals limitava a unes 500 persones les baixes que pretenia aplicar.

CCOO explica en un comunicat, que va conèixer a través d’un correu electrònic enviat per l’administradora concursal, Jausas -fet públic com a nota de premsa també-, que el matí del dimecres passat l’empresa va presentar, al Jutjat Mercantil número 7 de Barcelona, ​​un ERO que afectarà la totalitat de la plantilla d’Unipost. Segons s’explica a la mateixa nota i en la comunicació que ha enviat l’empresa a posteriori, es deu a “la greu situació econòmica per la qual travessa la companyia”.

El sindicat discrepat del fons de la decisió empresarial i també ho fa de la forma com s’ha conegut aquesta. Per a CCOO, la comunicació «és impròpia», i hauria d’haver-se comunicat en la primera reunió del període de consultes establert per negociar l’ERO. A més, l’organització obrera considera que en l’esmentada primera reunió s’haurien de presentar les dades i arguments que justifiquin la proposta empresarial.

El sindicat entén que la presentació de l’ERO s’ha fet com un desafiament a la part social. En aquest sentit, afirma que, «des de les meses de negociació, tractarà d’evitar la liquidació de l’empresa i de reduir al mínim al nombre de treballadors/es afectats en entendre que la ‘continuïtat de l’activitat d’Unipost’, i que això només pot fer-se amb una plantilla suficient i amb uns gestors diferents que no poden ser, en cap cas, l’actual direcció que ha portat a l’empresa a aquesta situació».

Contra l’anunciat acomiadament de tota la plantilla, CCOO exigirà un pla de viabilitat que asseguri el funcionament amb plenes garanties. Això passa per la diversificació d’activitats, una nova activitat i el fet de tenir vinculació amb un nou operador postal.

El 6 d’octubre passat Diari del Treball ja explicava les dues possibilitats que estudiava la propietat d’Unipost: La primera seria tramitar un ERO per a 500 treballadors i la segona o demanar al jutge del concurs un ERO per a tota la plantilla. L’empresa de gestió postal ja estava, des del juny passat en concurs de creditors.

La companyia privada de repartiment de correu va suspendre pagaments amb uns deutes de prop de 50 milions, després d’acumular pèrdues de 23 milions entre el 2011 i el 2015 i reduir el seu patrimoni net dels 13,2 milions als quatre milions negatius en el mateix període.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*