Un treballador mort i un altre en estat crític per una fuita d’amoníac a una empresa de La Pobla de Mafumet

Sembla que l'accident s'ha produït en un dipòsit de 20.000 litres del producte químic, que hauria impactat directament en els dos treballadors més afectats.

Redacció
 
 
 
Desplegament de mitjans per atendre els afectats per l'accident de Pobla de Mafumet foto: Tarragona Ràdio

Desplegament de mitjans per atendre els afectats per l’accident de Pobla de Mafumet foto: Tarragona Ràdio

Un treballador ha mort i un altre ha resultat ferit crític aquest divendres després d’una fuita d’amoníac produïda a l’empresa Carburos Metálicos, de la Pobla de Mafumet (Tarragona), segons ha informat Protecció Civil de la Generalitat.

Els dos treballadors han patit l’impacte directe de l’explosió d’un dipòsit de 20.000 litres d’amoníac. De resultes de l’accident un ha mort a les mateixes instal·lacions i l’altre ha estat traslladat en helicòpter a l’Hospital de la Vall d’Hebron a Barcelona. Inicialment es comptaven set ferits més, un d’ells traslladat a l’hospital Joan XXIII de Tarragona i sis restants (dos bombers, un tècnic del SEM i tres treballadors), a les mateixes instal·lacions de Carburos Metálicos, segons informa el Diari de Tarragona. Posteriorment, s’ha elevat el nombre total de ferits a 14, de diversa consideració.

L’accident s’ha produït a les 9.05 hores al polígon Nord de Tarragona de la Pobla, i l’equip de Control Ambiental de la Generalitat ha valorat possibles afectacions a l’exterior de l’empresa, pel que ha demanat als ciutadans que no s’apropin al lloc. Hores més tard s’ha aixecat l’alarma.

En saber-se el sinistre, un delegat sindical de la UGT FICA de Catalunya s’ha reunit amb la direcció de la planta accidentada a La Pobla de Mafumet (Tarragona) per aclarir  com s’ha produït la fuita d’amoníac que ha originat  el tràfic sinistre, que fet un mort i ferits de diversa consideració, un d’ells en estat crític, i valorar-ne les responsabilitats. Igualment, CCOO de Catalunya ha expressat el condol a les amistats i la família del treballador que ha perdut la vida i es posa a disposició per tot allò estigui a l’abast del sindicat, segons una nota pública.

Profunda afectació

L’empresa ha mostrat, en una piulada, la seva profunda afectació per l’accident que ha costat la vida a un treballador.

Protecció Civil va recomanar als que es trobaven  a prop del polígon, situat a la carretera T-750, que romanguessin  dins d’un edifici tancat i seguissin les recomanacions de les autoritats.

Duran el matí s’han mobilitzat quatre ambulàncies i dos helicòpters del Sistema d’Emergències Mèdiques (Sem), cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, nou dels Mossos d’Esquadra i agents de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat.

La primera intervenció en el lloc dels fets  l’han realitzat els bombers de l’Associació Empresarial Química de Tarragona del parc químic nord i Protecció Civil ha activat el Pla d’Emergències Exteriors del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat).

,

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*