Un jutge obliga el Consorci d’Habitatge de Barcelona a donar un pis protegit a un treballador afectat per un ERO temporal

La sentència invalida la negativa de l'organisme a donar-li perquè «no s'ajusta a dret». Afirma que el consistori ha ignorat les circumstàncies que confirmaven que la persona afectada complia els requisits establerts per la normativa per accedir al pis.

Redacció
 
 
 

El jutjat del Contenciós-Administratiu núm. 17 de Barcelona ha anul·lat la negativa del Consorci d’Habitatge de Barcelona a adjudicar un habitatge protegit a un treballador immers en un Expedient de regulació d’ocupació (ERO) de caràcter temporal. Aquesta persona havia vist com li aprovaven inicialment una sol·licitud per accedir a un habitatge social però tot es va tòrcer quan va aportar la documentació necessària per acomplir els tràmits administratius de la concessió.

Un dels requisits és demostrar, amb els fulls de nòmina corresponents, que l’import del lloguer i de les despeses comunitàries no supera el 30% dels ingressos. Com que els comprovants salarials òbviament recollien la disminució de sou deixant-lo per sota del que exigeix la normativa. El que no va tenir en compte el Consorci d’Habitatge, segons ha denunciat l’Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants de Catalunya – AMIC-UGT de Catalunya,  que «per fer un càlcul dels seus ingressos reals calia sumar la part proporcional de la reducció en concepte de desocupació que es cobra a posteriori a través del Servei Públic d’Ocupació Estatal ( SEPE)». Amb aquesta suma quedava del tot demostrat, assegura el sindicat, «que el treballador reunia aquest requeriment econòmic».

Tot i els intents d’aquest treballador perquè el Consorci tingués en compte aquest càlcul, l’ens no va donar cap resposta per la qual cosa la persona afectada va elevar una queixa al Síndic de Greuges de Barcelona i va impulsar la via judicial. La sentència li ha donat la raó i ha anul·lat la decisió administrativa de denegació «per no ser ajustada a dret».

La UGT també es fa ressò de la disconformitat mostrada per la Síndica de Greuges de Barcelona per la resolució del Consorci de l’Habitatge, basant-se en el dictamen judicial.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*