Un acomiadament trenca la pau social a l’empresa Sandoz de Les Franqueses

Els sindicats es pregunten quan s'ha trencat la germanor entre empresa i treballadors

Redacció
 
 
 

Els sindicats majoritaris a la factoria Sandoz, de Les Franqueses del Vallès, han fet públic el seu malestar davant de l’acomiadament d’un treballador. L’empresa va celebrar fa poc els seus 50 anys. La posada en marxa de la fàbrica de productes farmacèutics Sandoz Industrial Products (grup Novartis) a Les Franqueses del Vallès es va fer fa cinc dècades. La societat s’ha convertit en una de les companyies més punteres de la comarca del Vallès Oriental.

El Comitè d’Empresa, en el qual hi ha majoria de la UGT ressalta el caràcter fundador de la companyia com una gran família, en la qual els treballadors eren considerats com l’actiu més important de l’empresa. Aquest ambient familiar és el que ha permès que una empresa petita del sector químic, fundada amb només sis treballadors, s’hagi convertit en un referent mundial en la fabricació de productes farmacèutics.

Però, els últims temps, el distanciament entre la direcció i la plantilla ha provocat un ambient de crispació i por, de manca de confiança entre la direcció i la plantilla, que s’ha saldat amb l’acomiadament d’un treballador.

Per la seva banda, des de la Secció Sindical de CCOO i el Comitè d’empresa no saben en quin moment es va perdre aquest caràcter familiar, en quin moment les persones que treballen a Sandoz deixen de ser membres d’una gran família que lluitaven per un objectiu comú a ser un simple número.

Des de la majoria del comitè d’empresa, que és de la UGT, i de la secció sindical de CCOO i amb el suport dels treballadors, sol·liciten la seva reincorporació immediata. Per aquest motiu s’ha decidit dur a terme una sèrie d’accions encaminades a poder asseure’ns amb la Direcció i acordar la millor forma de procedir.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*