UGT vincula la reducció de l’atur al maig a la campanya agrària i a l’inici de la contractació de la temporada turística

El sindicat destaca també que s'ha reduït la contractació fixa i al mateix temps s'ha incrementat la contractació temporals

Redacció
 
 
 

UGT de Catalunya valora que la reducció de l’atur registrat té molt a veure amb el fet que «les persones registrades com a demandants d’ocupació a les oficines de treball del SOC al mes de maig respon sempre a l’estacionalitat de l’ocupació que es crea habitualment durant aquests mesos, amb l’arribada del bon temps i l’inici de la temporada turística. En aquest sentit, tots els mesos de maig de tots els anys que portem de crisi, a excepció del de l’any 2008, han presentat una reducció de l’atur».

El sindicat destaca també que la contractació indefinida s’ha reduït en un 1,10% respecte al mes anterior, i s’ha incrementat un 4,36% en relació amb el mes de maig de l’any anterior. La contractació indefinida representa l’11,56% del total de la contractació del mes de maig, 0,65p.p menys que ara fa un any.

Pel que fa a la contractació temporal, s’ha incrementat al maig en un 10,60% respecte al mes d’abril i l’11,03% respecte al mateix mes de l’any passat. El 88,44% de la contractació realitzada aquest mes ha estat temporal, el 77,65% de la contractació ha estat del sector serveis i el 68,08% del total de la contractació del mes de maig ha estat temporal i del sector serveis.

Per una altra banda, UGT destaca un fet que canvia la perspectiva: els 8.171 contractes signats a Lleida en el sector de l’agricultura, que ha provocat l’increment d’un 77,70% de la contractació a la província, a conseqüència de les campanyes agràries.

El sindicat català, assegura també que «novament, i com passa des de la imposició de la reforma laboral, les dades de la contractació reflecteixen un mercat de treball cada vegada més estacional, temporal i precari. Potser es contracta més, però els contractes són amb salaris més baixos, de més curta durada i amb jornades parcials».

A més, segons destaca UGT,  s’ha incrementat el percentatge de persones que no cobren prestació o subsidi per desocupació, sobrepassant aquest mes de maig les 245.000 persones, i de les que sí que en perceben, el 56,02% (172.062 persones) reben una prestació assistencial, renda mínima d’inserció o el Programa d’Activació per a l’Ocupació, la qual cosa representa uns ingressos mitjans de 426 euros. En resul set de cada deu aturats o no cobren res o cobren només 426 euros al mes.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*