UGT s’oposa a la reestruturació del Banc Santander, que va gastar 700 milions en directius i 971 en la plantilla

L'empresa vol tancar 450 oficines i iniciar un procés de conversió de les sucursals, a més de concentrar els serveis centrals

Redacció
 
 
 
El procés de canvi pretén tancar les oficines petites i concentrar la gestió en altres més grans

El procés de canvi pretén tancar les oficines petites i concentrar la gestió en altres més grans

El Banc Santander ha anunciat que tancarà 450 oficines a l’Estat espanyol, sense que encara hagin fixat com afectarà la plantilla. UGT ja ha manifestat que s’oposarà a la destrucció de llocs de treball i ha apuntat una dada que crida l’atenció. En aquest sentit, el sindicat afirma en un comunicat: “les dades de l’últim any aboquen una retribució per 1.246 directius de quasi 700 milions d’euros, mentre la totalitat de la plantilla van ser retribuïts amb 971 milions d’euros”.

El pla preveu tancar 450 oficines que seran transformades en 350 grans sucursals, seguint un model europeu que opta per grans despatxos de cara al públic i el tancament de les petites instal·lacions. Aquest procés s’anirà incrementant fins que el 2018 hi hagi un miler d’oficines transformades.

Simultàniament el procés comporta la concentració dels serveis centrals, sense identificar les àrees afectades. La direcció també ha exposat que el nou disseny suposarà un impacte a la pràctica totalitat de les unitats amb excepció d’àrees vinculades amb l’assumpció de funcions regulatòries, fins a aconseguir un centre corporatiu eficient que aporti valor afegit a les diferents divisions.

Des del sindicat es considera que l’empresa s’està aprofitant la situació favorable que facilita l’actual legislació laboral per escometre un procés de destrucció de llocs de treball. En aquest sentit, UGT assegura que la seva presència tendirà a garantir que les mesures per acord de forma no traumàtica i voluntària, minimitzant en la mesura del possible la destrucció de llocs de feina. La setmana vinent comencen les reunions amb l’empresa per tirar endavant el procés de reestructuració.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*