UGT reclama la continuïtat dels treballadors de Copisa Industrial que durant 30 anys han fet el manteniment de la planta de regasificació d’Enagas

La nova societat adjudicatària del servei es nega a subrogar-se els 30 operaris que han fet durant anys han garantit la seguretat de les instal·lacions

Redacció
 
 
 

Els treballadors de Copisa Industrial que realitzen treballs de manteniment a la planta regasificadora d’Enagas a Barcelona podrien perdre la feina si la nova empresa que s’ha adjudicat el contracte no se subroga la plantilla. Davant d’aquesta situació el sindicat UGT que, donada la dificultat de la tasca que realitzen pugui perillar la seguretat de les instal·lacions en les quals treballaven fins ara.

En total la feina la feien uns trenta treballadors. Aquests persones han desenvolupat el últims 15 any una preparació imprescindible per a fer el manteniment integral de les instal·lacions de l’empresa gasista, situades al moll d’inflamables del Port de Barcelona. Però, un cop realitzat el nou concurs, una altra empresa se l’ha adjudicat. La nova empresa ha decidit no subrogar-se la plantilla. No obstant, en una operació similar, que ha afectat al port de Cartagena, l’empresa adjudicatària sí que ha absorbit els treballadors que realitzaven les difícils tasques de manteniment anteriorment.

UGT reclama que l’empresa que ha aconseguit la comanda subcontracti els treballadors que durant anys han realitzat la feina. Segons un comunicat : “defensem que tasques d’aquest tipus on la formació i experiència és essencial per a la seguretat de les instal·lacions –i, en conseqüència, la seguretat de la ciutat de Barcelona- no poden dependre d’interessos que no estiguin directament vinculats a la professionalitat i l’experiència. En aquest sentit, no som partidaris de retallades i rotacions de personal”.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*