UGT reclama al nou Govern estatal mesures per millorar l’estabilitat i la qualitat en el treball

El sindicat destaca l'elevada temporalitat de la contractació del mes de maig, que ha estat del 87% –però que a Lleida i Tarragona ha arribat a ser del 93 i 91% respectivament– i també que s'ha desaccelerat la reducció de l'atur tot i l'inici de la temporada agrària i que comencen les activitats estacionals vinculades amb el turisme i l'oci i el bon temps.

Tomeu Ferrer
 
 
 
UGT destaca que l'atur va créixer entre els més joves

UGT destaca que hi ha encara quasi 132.000 aturats més a Catalunya que al 2007, abans de l’inici de la crisi.

Davant les dades de l’atur fetes públiques avui, la UGT de Catalunya ha demanat al nou Govern català que comenci a negociar amb el nou Executiu espanyol mesures que suposin un canvi de model productiu que permeti millor l’estabilitat i la qualitat del mercat de treball. Així, assenyala que «davant el nou clima polític s’han d’iniciar línies de treball que progressivament vagin restituint els drets laborals que han estat eliminats de la negociació col·lectiva i vagin enfortint les relacions laborals».

Sobre les estadístiques publicades avui pel Ministeri d’Ocupació i Afers Socials, el sindicat destaca l’elevada contractació temporal que arriba al 86,6% que té una punta «especialment elevada» a Lleida i Tarragona amb un 93 i un 95% de contractes d’aquest tipus. UGT també assenyala que en relació a la situació prèvia a la crisi, a maig de 2018 hi ha prop de 132.000 persones més a l’atur i que la taxa de cobertura de la desocupació està dinou punts per sota que el 2007. També hi ha 48.000 afiliats menys a la Seguretat Social i que el nivell de temporalitat és un 11% més alt.

Amb tot això, el sindicat reclama al nou Govern espanyol la derogació de la Reforma Laboral  i segueix insistint en la necessitat de fixar el salari mínim interprofessional en 1.000 euros al mes. També reclama incrementar les mesures contra el frau fiscal, la contractació irregular i els falsos autònoms. Finalment, per millorar la qualitat en l’ocupació exigeix «la desaparició de les empreses multiservei, que són el clar exemple de l’esclavisme del segle XXI».

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*