UGT insta Barcelona Activa a regularitzar la situació de part del personal de les Cases d’Oficis

Molts d’aquests professionals fa més de 10 anys que treballen encadenant contractes eventuals i precaris

Redacció
 
 
 
Treballadors de Barcelona Activa reclamen fixesa en una foto d'arxiu

Treballadors de Barcelona Activa reclamen fixesa en una foto d’arxiu Foto: CCOO

El sindicat UGT de Catalunya reclama al consistori de Barcelona que regularitzi la situació laboral de tots els treballadors de Barcelona Activa. En un comunicat, l’organització ha denunciat que Barcelona Activa ha deixat fora de la integració que ha realitzat per a la majoria de la plantilla d’aquest organisme.

Arran d’una queixa presentada per la secció sindical de la UGT‌ a Barcelona Activa a la Síndica de Greuges de Barcelona fa dos anys, la institució defensora del ciutadà barceloní va fer una recomanació on instava l’Ajuntament i Barcelona Activa a posar fi a la situació d’inseguretat laborals que afectava uns cinquanta treballadors i treballadores que feia fins a set anys que encadenaven contractes temporals.

Entre els que havien de regularitzar-se hi havia personal amb contractes fixos-discontinus amb una antiguitat de fins a 18 anys a l’empresa i set anys sense cap discontinuïtat. La secció sindical de la UGT a Barcelona Activa també demanava que es reconeguessin els drets d’estabilitat reconeguts a l’Estatut dels treballadors.

La setmana passada, la Síndica de Greuges de Barcelona va publicar una nota de premsa on informava de l’estabilització de personal amb contractes irregulars de Barcelona Activa. La regularització ha afectat el 90% dels treballadors i treballadores de Treball als Barris en aquesta situació, però ha deixat fora una part d’aquest personal que treballa a les Cases d’Ofici (CO), molts dels quals fa més de 10 anys que treballen a l’empresa, diu UGT.

El sindicat denuncia la falta de regularització la precarització que afecta les persones esmentades que, en alguns casos es veuen amenaçades amb la no renovació com a temporals i la seva substitució per altres persones contractades de bell nou.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*