UGT denuncia que Girona ha contractat agents de seguretat privada per suplir policies municipals

Els sindicat afirma que l'ajuntament ha contractat vigilants de seguretat que no tenen preparació per fer la seva tasca

Redacció
 
 
 

La UGT de Catalunya ha denunciat davant la Generalitat la contractació a l’Ajuntament de Girona de persones que efectuen tasques de policia municipal sense tenir aquesta capacitació. El sindicat afirma que el consistori els anomena «auxiliars municipals». Consideren que les tasques que han estat realitzant superen amb escreix les seves competències, amb una clara voluntat de suplir la mancança de policies de Girona de manera il·legal amb seguretat privada de baix cost.

L’ajuntament de Girona, segons el sindicat, ha reconegut el dèficit d’agents municipals que havia estat denunciat pels sindicats representatius de la guàrdia urbana. En aquest sentit, segons les fonts municipals es contractarien vigilants de seguretat d’una empresa privada amb la denominació esmentada d’»auxiliars municipals».

Si inicialment els sindicats van veure en la creació dels esmentats auxiliars un mecanisme per millorar el servei a la ciutadania, a la pràctica, segons han denunciat en la darrera celebració de la festa «Girona temps de flors», aquests treballadors han estat al costat dels cotxes policials sense fer cap tasca concreta i sense poder informar els ciutadans, ja que procedeixen d’una empresa de fora de Girona i no tenen prou coneixements per informar els ciutadans.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*