La UGT denúncia a Inspecció l’empresa Impulsa Comunicación per discriminació per raó de sexe

L’empresa ha reconegut que l’incident com a inapropiat i ha demanat disculpes a la persona que havia demanat la feina

Redacció
 
 
 
La Sala Brigades Internacionals, de la UGT plena de dones en la presentació de l'estudi foto: Tomeu Ferrer

La UGT no vol deixar passar ni una discriminació per motiu de sexe foto: Tomeu Ferrer

La UGT de Catalunya ha denunciat davant la Inspecció de Treball l’empresa Impulsa Comunicación Activa a causa de la queixa d’una dona davant d’un anunci discriminatori. Aquesta dona va enviar un currículum optant a un lloc de treball en el qual buscaven específicament un home per cobrir una determinada feina, segons afirma la UGT de Catalunya. Després d’interessar-se per l’ocupació la ciutadana va rebre una resposta en la qual li van dir que buscaven un home per al lloc de feina, insinuant que pel fet de ser dona no podria suportar el ritme de treball, ni tampoc tindria coneixements de producció.

En concert, diu el sindicat, que ha dut a Inspecció el cas, l’empresa esmentada afirmava: «Gràcies pel el teu CV … just en aquests moments estem en un procés de selecció però busquem un noi perquè els comptes en què treballarà són Carglass i Coca-Cola … i creu-me, necessiten un home per aguantar el ritme, les visites, saber de producció, etc».

Les dues empreses esmentades per la companyia de comunicació han lamentat veure’s relacionades amb aquesta resposta que no comparteixen i no les representen,  i han demanat disculpes, diu el sindicat.

Pere Tarrés, director d’Impulsa Comunicación Activa ha emès un comunicat en el qual afirma: «sento enormement la desafortunada situació que es va produir ahir amb una candidata. El missatge que va rebre reconec que va ser del tot desapropiat, va ser fruit de les presses i la necessitat de no deixar sense resposta a totes aquelles persones que van aplicar a la nostra oferta, i per això vull reiterar les meves disculpes públicament en aquest comunicat».

Per a UGT de Catalunya, és totalment indignant que avui empreses reprodueixin prejudicis i els utilitzin per discriminar a les dones en l’àmbit laboral i a més, no assumeixin les conseqüències de les seves decisions.

El sindicat de tradició socialista recorda que fruit de les seves denúncies s’han produït sancions com les que es van conèixer fruit de situacions discriminatòries cap a les dones, a empreses com Schweppes i l’agència d’hostesses Tote Vignau per assetjament discriminatori per raó de sexe al certamen del Trofeu Conde de Godó.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*