UGT denúncia Glovo a Fiscalia per incomplir la llei de riscos laborals i diversos articles del codi penal

Es tracta primera acció legal presentada per demanar responsabilitats per la mort en accident de treball del jove nepalès atropellat metre repartia mercaderia de la multinacional

Redacció
 
 
 
Els bombers observen com els treb alladors de Glovo cremen motxilles com a protesta per la mort del seu company foto: Ridersxderechos

Els bombers observen com els treballadors de Glovo cremen motxilles com a protesta per la mort del seu company foto: Ridersxderechos

El sindicat UGT ha presentat denúncia a la Fiscalia de Barcelona contra l’empresa Glovo per incompliment de diversos articles del codi penal i de la llei de prevenció de riscos laborals. L’acció s’ha iniciat a conseqüència de la mort en accident de treball d’un jove repartidor que operava per compte de la multinacional i que va ser atropellat per un camió de les escombraries. Aquesta és la primera iniciativa legal que s’ha fet per esbrinar les responsabilitats que pugui tenir l’empresa en la mort del repartidor.

El sindicat explica la situació de l’accidentat, PK,  com la de moltes altres persones dedicades al repartiment per compte de les empreses a través de plataformes digitals com Glovo, mostra que es troben en una situació de necessitat social i de precarietat extrema en les seves condicions de treball; perceben salaris que no aconsegueixen el mínim interprofessional i realitzen jornades laborals extenuants i a preu fet.

En la denúncia, UGT es refereix al fet que Glovo hagi fet públic un comunicat, el  27 de maig, en el qual refereix que P.K. no havia subscrit cap contracte amb Glovo, realitzant el repartiment utilitzant el compte d’un altre repartidor. Glovo oculta, però, que a través de la seva aplicació informàtica coneix en tot moment des de quin telèfon es realitza l’acceptació de l’ordre de repartiment, i que no coincidia amb el corresponent a la persona que inicialment tenia assignada el referit compte de repartiment.

Al mateix temps, en la seva acció judicial, el sindicat constata que “no consta que l’empresa Glovo hagi realitzat activitat formativa i informativa sobre riscos laborals a les persones que realitzen els repartiments que els assigna Glovo, i en concret respecte al treballador mort”.

Condicions laborals imposades

Per tot el que s’ha exposat anteriorment, UGT considera que “l’empresa Glovo, mitjançant engany o abús de situació de necessitat, imposa als treballadors del seu servei condicions laborals i de Seguretat Social que perjudiquen, suprimeixen i restringeixen els drets que tenen reconeguts per les disposicions legals, conducta que es troba tipificada en l’art. 311.1 del Codi Penal”.

UGT considera també que l’empresa Glovo infringeix les normes de prevenció de riscos laborals perquè afirma que no facilita als treballadors que realitzin la seva feina amb les mesures de seguretat i higiene adequades, d’acord amb el que indica l’article 316 del Codi Penal.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*