UGT denuncia les condicions laborals del CET Sifu en un centre de treball de Martorell

Els treballadors es queixen que han de traslladar-se a fer feina fora fins a Santa Perpètua de la Mogoda sense que l'empresa els pagui els desplaçaments

Redacció
 
 
 

UGT de Catalunya critica el Centre Especial de Treball (CET) Grup Sifu, a causa dels problemes que tenen alguns treballadors per haver-se de  de traslladar-se a treballar fora de la localitat de Martorell, on fins ara feien feina. Es queixen també que no s’han posat mitjans per ajudar aquests operaris, segons ha manifestat el sindicat en un comunicat.

L’empresa Jordan, de Martorell, va traslladar la seva activitat a Santa Perpètua de la Mogoda l’1 de gener passat. La decisió ha afectat directament els treballadors i treballadors de Grup Sifu, que operaven en l’esmentada empresa.Es tracta de prop de 100 persones amb una discapacitat física i una petita part de treballadors/es amb una discapacitat psíquica i de difícil inserció, segons el sindicat de tradició socialista.

El sindicat afirma que moltes de les persones que treballaven a Martorell tenen la seva residència a poblacions del voltant:  Sant Andreu de la Barca, Olesa de Montserrat, Castellbisbal, etc. En la nova situació, l’empresa no ha facilitat el transport ni s’ha mostrat oberta a negociar un plus per compensar les despeses de transport, diu UGT. Aquestes despeses poden arribar a sumar en alguns casos 150€ mensuals. Cal tenir en compte que el salari mitjà d’aquests treballadors amb prou feines arriba als 850€.

L’esmentada situació se suma al fet que els treballadors de Sifu ja s’han manifestat en altres ocasions per les precàries condicions de treball que pateixen diàriament, amb amenaces pel nivell de producció, salaris baixos i l’obligació d’acceptar fer hores extres (amb jornades que en alguns casos arriben a superar les 10 hores diàries).

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*