UGT de Catalunya denuncia a Inspecció dues empreses del grup Vall Companys per cessió il•legal de treballadors

Les actuacions es relacionen amb companyies situades a Lleida i a Santa Maria de Corcó, a Osona

Redacció Diari Educació
 
 

La Federació d’Indústria Construcció i Agro, de la UGT de Catalunya , UGT FICA, ha interposat aquest dimecres dues denúncies contra el Grup alimentari Vall Companys per cessió il·legal dels seus treballadors.

La primera ha estat interposada  pel sindicat a les Terres de Lleida davant la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social per denunciar la subcontractació fraudulenta de treballadors realitzada per les empreses Serveis Escorxadors del Segrià, S.A. (antiga Milsa) -50 treballadors- i Avícola de Lleida SAU (Avidel) -50 treballadors-, pertanyents al Grup Vall Companys, amb les empreses Servicios Externos de Soporte TQ, SLU -100 treballadors- i Adapta Facility Services -100 treballadors-.

Segons el sindicat, tot i l’aparença d’una veritable relació mercantil de les esmentades empreses amb entitat, cap d’aquestes empreses tenen organitzacions diferenciades, organitzacions pròpies, activitats separades ni plantilles independents. En resum,  vulneren l’article 43 de l’Estatut dels Treballadors que estableix que la contractació de treballadors per cedir-los temporalment a una altra empresa només pot efectuar-se a través d’Empreses de Treball Temporal adequadament autoritzades en els termes legalment establerts.

També dimecres al matí UGT FICA Osona ha interposat davant la Inspecció de Treball una altra denúncia per subcontractació fraudulenta i cessió il·legal de treballadors. Aquest cop és SIC Outsourcing qui contracta el personal –tot i no comptar de mitjans materials ni exercir-ne l’organització ni la direcció- per a l’empresa Patel, SAU -170 treballadores- situada a Santa Maria de Corcó i membre del Grup Vall Companys .

En ambdós casos, el sindicat exigeix a la Inspecció de Treball que actuï visitant aquests centres de treball i, un cop constati els fets denunciats, aixequi acta d’infracció sancionant a les empreses citades.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*