UGT critica Comín per afirmar que es poden externalitzar treballadors del transport sanitari i del 061

El conseller entén que els dos col·lectius no són estrictament sanitaris, segons ha dit en declaracions a TV3

Redacció
 
 
 

Els treballadors de l’àmbit del transport sanitari i els i les teleoperadores del 061 estan indignats amb unes declaracions del conseller del ram, Antoni Comín, fetes al programa ‘Els matins’, de TV3. Com a conseqüència lògica, Comín considera que si aquests treballadors no són sanitaris, es poden externalitzar.

UGT de Catalunya i especialment els seus afiliats en l’àmbit sanitari ha sortit al pas de les afirmacions anteriors en un dur comunicat. El sindicat ha mostrat la seva indignació davant de les paraules del conseller assegurant que els treballadors al·ludits formen part malgrat les externalitzacions aplicades i l’opinió de Comín, del col·lectiu sanitari.

El 90% de les actuacions urgents al carrer es realitzen amb una unitat de suport vital bàsic formada per dos tècnics en emergències sanitàries i que la titulació de tècnic/tècnica en emergències sanitàries està reconeguda dins de la formació sanitària i es requereix per poder treballar al transport sanitari, afirma UGT.

El sindicat reivindica la tasca dels treballadors del transport sanitari, un col·lectiu format per unes 5.000 persones «que han exercit els darrers anys la seva tasca amb professionalitat malgrat les retallades que ha patit el sector sanitari i que estan reivindicant actualment la recuperació de la retallada salarial del 4,6% aplicada des del 2013».

D’altra banda UGT afirma que les declaracions del conseller són especialment inoportunes quan s’està a punt de negociar el conveni del transport sanitari. En aquest sentit reivindiquen que els treballadors esmentats haurien d’integrar-se en el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) «com a personal sanitari que són».

Pel que fa als operadors i operadores del 061 UGT afirma també que per treballar en aquest àmbit es demana formació sanitària perquè són part essencial del sistema públic de salut. Aquests treballadors i treballadores «són els responsables de recepcionar les consultes i demandes dels ciutadans, i per tant també mereixen el reconeixement del màxim responsable del Departament de sanitat», explica el sindicat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*