UGT convoca vaga al funicular i cremallera de Montserrat tots els diumenges de juny

La plantilla havia realitzat fins ara algunes mobilitzacions, que s'amplien per denunciar les desigualtats entre aquests treballadors i els de les Línies Metropolitanes de FGC

Redacció
 
 
 
Tren cremallera de Montserrat

Tren cremallera de Montserrat

Els treballadors del servei de Funicular de i del cremallera de Montserrat han convocat vaga per al pròxim diumenge entre les 15,35 i les 20,35 hores. La protesta, si no hi ha negociacions que l’evitin, es repetirà els dies, 14, 21 i 28 de juny. La convoca la secció sindical d’UGT de Ferrocarrils de la Generalitat. Els motius són posar de manifest les desiguals situacions dels treballadors i treballadores de l’explotació de Montserra amb els de les instal·lacions metropolitanes, segons un comunicat fet públic pel sindicat.

Al mateix temps, la secció sindical denuncia l’incompliment, des de l’any 2010 fins al 2012, del conveni col·lectiu que es trobava vigent, i que millorava lleugerament algunes d’aquestes condicions laborals.

Els aproximadament cinquanta treballadors i treballadores de l’explotació de Montserrat seguiran les mobilitzacions dutes a terme duran les darreres setmanes com a mesura de protesta i per exigir que la Generalitat, que és qui bloqueja la situació, habiliti les eines de negociació reals per capacitar ambdues parts del conflicte a fi i efecte d’arribar a acords.

Els treballadors de FGC a Montserrat s’enfronten amb un problema de difícil solució, segons explica el seu representant, Andrés Fuertes. La norma pressupostària prohibeix actualmePnt que es millorin els salaris dels treballadors perquè no està autoritzat l’increment de la despesa. Però, per superar això era possible a partir del contracte programa que es va anunciar amb l’aprovació dels darrers pressupostos. Es va dir que en 3 mesos estaria aquest comromís llest, però quan ja en fa 6 des d’aquell moment i els treballadors no han vist qaue s’hagi redactat l’esmentat contracte programa.

Precisament per això, la secció sindical de la UGT-FGC desconeix el paper desenvolupat per la direcció de l’empresa ja que, tot i no tenir capacitat real de negociació podria exigir més autonomia per desbloquejar el conflicte.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*