UGT i CCOO convoquen aturades parcials en defensa de l’hostaleria de l’Aeroport del Prat

Els sindicats faran aturades de dues hores entre el 22 i el 29 de desembre contra el trossejament de les concessions i el deteriorament de les condicions laborals dels treballadors

Redacció
 
 
 
Concentració de treballadors de Pansfood a l'Aeroport

Concentració de treballadors de Pansfood a l’Aeroport

Els sindicats CCOO i UGT realitzaran mobilitzacions a l’àrea de restauració de l’Aeroport del Prat durant les dates nadalenques.

La raó és que AENA vol dividir la licitació pública d’espais d’hostaleria dels aeroports. Per als dos sindicats majoritaris la mesura pot afectar negativament l’ocupació i els drets dels treballadors i treballadores, precaritzant les seves condicions de treball, socials i econòmiques; per això convoquen mobilitzacions els pròxims dies 22, 23, 29 i 30 de desembre amb jornades d’aturades de dues hores de 13 a 15 hores a El Prat de Barcelona i també a altres grans aeroports de l’Estat espanyol, afirma CCOO, en un comunicat.

El motiu de les protestes és que en determinats aeroports l’empresa AENA, encarregada de la seva gestió, ha tret a licitació pública determinats espais d’hostaleria augmentant el nombre de lots, no solament per la creació de lots nous, sinó, dividint els que hi havia fins avui. És aquesta última circumstància la que pot afectar negativament l’ocupació i els drets dels treballadors i treballadores de l’Hostaleria, precarizant les seves condicions de treball socials i econòmiques diu el sindicat.

Fins ara, la convocatòria de licitació s’ha fet en els aeroports de Barcelona, Las Palmas de Gran Canària i recentment, a Màlaga, però és probable que en un afany recaptatori disfressat de defensa de l’interès dels usuaris, de millora del servei i la competitivitat, pretengui fer-ho en altres aeroports provocant que el servei als viatgers empitjori, expliquen responsables de l’àrea d’hostaleria de Comissions Obreres.

Els sindicats catalans han convocat diverses mobilitzacions, entre elles la realització d’unes aturades de 2 hores diàries de 13 a 15 hores i la mobilització dels treballadors per als dies 22, 23, 29 i 30 de desembre en els principals aeroports espanyols.

Les dues organitzacions manifesten el seu desacord i oposició a la divisió dels restaurants i bars dels Aeroports. Reclamen la subrogació de tot el personal en l’àmbit de l’activitat de l’hostaleria i la restauració en tots els supòsits de successió o substitució d’empreses (contractació o subcontractació) realitzat en els aeroports. L’aplicació obligatòria dels acords i convenis sectorials d’hostaleria i restauració, així com les millores econòmiques i socials que es tinguin pactades, individual o col·lectivament; els sistemes de productivitat i els percentatges de serveis.

També veuen imprescindible el manteniment del nivell d’ocupació mentre duri la concessió. En el cas d’haver d’acudir a mesures que afectin l’ocupació, l’empresa propietària, és a dir AENA, adquireix el compromís perquè les plantilles existents mantinguin les seves condicions de treball, habilitant els mitjans necessaris per a tal fi. El compromís d’ocupació i de reubicació al centre de treball en cas de disfuncions produïdes per canvis en la concessió. I finalment insten a un compromís de no externalització de serveis per part de les adjudicatàries.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*